66 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- fluestænger
  Læst 1858 gange.
CTS Affinity MX #7 9fod 
Indsendt Mandag d. 4 december 2006 - af  Henrik Dons Christensen
En meget sen nattetime - eller meget tidlig morgentime om man vil, sidste nytårsaften, sad jeg i selskab med resten af en flaske champagne, og Brian Kjærs multefilm…. Man er vel nørd!
Således sluttede og startede året med tankerne kredsende om noget så rart som fluefiskeri fra kysten. Om det var inspiration fra et par flotte filmsekvenser af et perfekt udført kast, eller det var champagnen eller noget tredje ved jeg ikke, men jeg lavede en pagt med mig selv: inden næste nytårs aften ville jeg have det rent subjektivt bedste kystflueudstyr jeg kunne opdrive!

Er allerede godt besat på # 6 stænger, så jagten gik på en # 7 til det kraftigere fiskeri:

Mine krav var og er i nævnte rækkefølge:

Kasteegenskaber
-jeg vil have en hurtig stang, som dog ikke er et kosteskaft med kulfibertop
Lav vægt
-alt andet lige, des lavere vægt, des mindre belastning af arm og håndled = teoretisk mere energioverskud til kastet
lille klinge diameter
-om end teoretisk, så mindre vindmodstand, men mere væsentligt, jeg syntes det er lækkert med en smækker pind
´´Oplevelse´´
-Kan ikke definere det nærmere end, at 15 års kystflueerfaring fortæller mig om det føles rigtigt eller forkert når jeg får en pind i næverne. Jeg vil gerne have en stang der i fightsituationer ved belastning bøjer jævnt uden døde punkter - og da jeg endnu ikke er rendt på tropiske hurtigløbere på vestsjælland har jeg ikke brug for en alt for stiv underdel.
Pris
-Jeg vil hellere betale det den rigtige stang (ift. til mine krav) koster én gang, frem for at betale for en garanti ordning, som er indeholdt i prisen, og dermed ender ud i en uhyrlig høj pris ift. kvalitet. Min subjektive holdning er, at der betales relativt for meget for for lidt ved mange amerikaner stænger - almindelig driftsøkonomisk beregning vil vise, at ved en lifetime garanti ordning betaler man for det gennemsnitlige antal stænger man knækker, og skulle det være 3, så viser det lidt om hvad der reelt betales for ift til ovenstående parametre, kasteegenskaber, vægt osv. - jeg er ihverfald færdig med at betale spidsen for ´´overseas´´ rullet kulrør .

Kort fortalt har jeg det sidste år prøvet noget der ligner ´´alt´´ af de anerkendte mærkers top serier. Noget lånt, andet købt eller byttet. I flæng kan nævnes: Sage, G. Loomis, Thomas & Thomas, Diamondback, Burkheimer, desuden TFO, Vision, loop og CD.

-Alt sammen dejlige stænger, en Burkheimer Saltwater, samt en T & T Horizon saltwater er blevet i skabet til at dække mit #6 behov.

Men endelig er jagten slut: CTS Affinity MX (deres nyeste model) en slank klinge med klingevægt på kun 39 gram, 4 delt 9 fod #7.
Jeg har selv monteret den med saltvandsfittings, og i forgårs var den på jomfru-tour:

Skidt med detaljerne, essensen af det hele var, at jeg gik fra kysten i buldermørke med et bøvet saligt smil på læberne, pinden adlød de mindste vink, fra præsentation på kort afstand til smalle skarpe ´´Flying V´s´´ på distancen, der brutalt blev stoppet af et smæld, da skydelinen ramte håndtaget, og jeg endnu engang måtte strippe mere skydeline af hjulet.

(Det var temmeligt blæsende, så jeg brugte et Rio Scandianavian seatrout neutral på 16 gram, samt streen 0.48 monofil skydeline)

Jeg vil nok ikke anbefale stangen til en uøvet kaster, dertil er den nok for temperamentsfuld, men ellers tøver jeg ikke med at kalde det den bedste #7 stang jeg nogensinde har prøvet (til mine behov naturligvis).

-I julen håber jeg meget at fight egenskaber bliver testet på et Caribisk eksprestog :-) ;-)

Klingen er købt med god og høflig betjening gennem se linket HER

Henrik D. Christensen

P.S: vil lige nævne at jeg ikke er eneboer flankeret af en bunke fluestænger.... Men det kan anbefales at slutte Nytårsaften når der er fred i hytten på beskrevne måde... Man kan jo ligeså godt lave positive nytårsfortsætter det er sjovt at overholde :-)


Vurdering (1-6 fisk):       

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard