38 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Fluestænger
  Læst 1243 gange.
Scierra Matuka 
Indsendt Tirsdag d. 26 maj 2009 - af  Jan Johansen
Når havørreden og laksen kalder, skal der de rigtige stænger til. I det store udvalg som Scierra præsenterer, findes bl.a Matuka-stængerne.

Hakuna Matuka
En lettere omskrivning af Timon og Pumba’s tag-det-roligt-sang Hakuna Matata, fra tegnefilmen ”Løvernes Konge”, men ikke desto mindre hvad jeg tænkte, da jeg udpakkede de to nyligt indkøbte fluestænger fra Scierra’s righoldige udvalg.
Stængerne er modellen ”Matuka”, som har fået navn efter en flue som bruges flittigt ved tropisk fiskeri, men uanset navnet, må stængerne tages i nærmere øjesyn.
De her omtalte stænger er hhv. 12,9’ #8/9 samt 14,1’ #9/10, begge leveret i kraftigt cordura-rør og velourpose med påtrykt modelbetegnelse. Yderligere er røret udstyret med skulderrem som kan justeres i længden.
Det første som faldt mig i øjnene, var den flotte olivengrønne/brunlige finish som klingen har, flot markeret med brune beviklinger og guldskrift. En rolig harmoni som står godt til de blanke slangeringe, og de to store skydeøjer med sort indlæg. Godt at se at der er en ordentlig størrelse på skydeøjerne. Hjulholderen er sort, uplock med to omløbere, øverste ring er skjult under kork. En god detalje som lige udstråler den tand mere stil og klasse. Men nu må der også være bare en smule kritik, og det er der bestemt også. Det er ikke den bedste kvalitet kork jeg har set, og spartlingerne er for mange. Bageste håndtag afsluttes af rubberkork, eller på dansk, gummikork. Formen på håndtaget, både den forreste og den bageste del, er kraftig og tåler en slibning for bedre greb. Men det må være individuelt, og der er heldigvis mulighed for den enkelte at gøre dette. Jeg er dog sikker på at vinterens projekt er at sætte ny kork på. Men den tid, den snak.
Stængerne blev monteret op med tilhørende liner. Og for at gøre det så nemt som muligt, er også disse stænger, som de øvrige fra Scierra, mærket med længde, lineklasse, anbefalet kastevægt. Også på ferrulerne er disse informationer præget, så det gør ikke så meget hvis du får blandet flere stænger sammen. I øvrigt er informationsmærkerne monteret så de samtidig virker som ”samle-punkter”, så du nemmere kan samle stangen korrekt.
Græsplænen blev besteget, linen trukket af hjulet og ført gennem øjerne. Nu står jeg så med spændt forventning og laver første rolige overhåndskast. Aktionen er betegnet som Medium-Hurtig. Et bagkast, et fremkast, og linen ligger igen på græsset, flot udstrakt i hele sin længde. Der blev kastet mere og længere, og for hvert kast blev den indre ro mere udtalt, og fornemmelsen af at laksen snart tager fluen tog til. Så godt som en græsplæne kan give modstand til underhåndskast, gav også disse kast kun grund til at tro at dette er en stang som kan og vil tilfredssstille nye som mere erfarne tohånds-fiskere, som måske ikke sætter så stor pris på udseende, mere end fiske- og kasteglæde.
Vinklede underhåndskast, cirkelkast og en behagelig fornemmelse af laksefeber fortæller mig at disse stænger vil være et godt bud for de som ønsker at komme i gang med laksefiskeriet, eller som ønsker reservestang i den billige, men alligevel flotte ende af skalaen. Jeg har i hvert fald fundet nogle nye legekammerater som skal fornøje mig ved laksevandende de mange kommende sæsoner.


Data:
12,9’ #8/9: Vægt 270 gram. Kastevægt 25-27 gram. 4-delt.
14,1’ #9/10: Vægt 297 gram. Kastevægt 32-34 gram. 4-delt

Yderligere info:
se linket HER




Klik på billedet, for større udgave.

Vurdering (1-6 fisk):      

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Scierra Matukaaf: Mads Hofgaard Hansen
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard