62 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Flueliner
  Læst 1716 gange.
JSB Masterclass Flueline 
Indsendt Tirsdag d. 3 november 2009 - af  Jonas
Jeg var en af de "heldige" der modtog en flueline fra JSB(en DT8F), for at give feedback på dens kvaliteter eller mangel på samme.
Linen er blevet klippet til et skydehoved på ca. 11m og testet som et sådant.

Gang i luften/præsentation:
Jeg oplevede at hovedet gik fint i luften med pæne overslag. Dog hverken værre eller bedre end mine fleste andre hoveder. Har ikke vejet linen men den virker relativt let for sin klasse, og det kræver lidt ekstra af mig at spænde klingen med den, både på min #7 og #8.

Friktion/skydeevne:
Linens lidt besynderlige gummi coating yder i tør tilstand markant mere modstand i øjerne end hvad der er typisk for mine andre liner. I våd tilstand går det dog bedre. I mit multe og karpefluefiskeri er der dog relativt ofte akutte sitouationer hvor linen skal kunne sendes afsted hurtigt direkte fra hjulet, og her vil den dårlige skydeevne sandsynligvis være et stort minus.

Elasticitet:
Linen er helt usædvanligt elastisk, hvilket reducerer både krogningseffektiviteten og den generelle føling med fluen meget- alt alt alt for meget.

Holdbarhed:
Lidt for tidligt at sige noget om den :-).

Kernen:
Den ligner flettet monofil men jeg er ikke sikker. Jeg aner ikke hvordan den er at lave løkker med, da jeg ikke finder det besværet værd.

Konklusion:
Linen er den værste flueline jeg erindrer at have prøvet. I særdeleshed mener jeg den meget store elasticitet gør den helt og aldeles uegnet til enhver form for seriøst lystfiskeri. Linen er rent ud sagt noget værre lort. Den får en fisk(en svampebefængt fjæsing), fordi den er billig og fordi der sikkert findes endnu værre liner.

Jeg ønsker slutteligt at understrege, da min andmeldelse nu er ret negativ, at jeg absolut ikke har noget som helst imod JSB og SEV. Jeg syntes deres aktivitet her på siden overvejende har været dejlig friskt provokerende. Jeg kan også fuldt bakke op om deres slag for at godt grej ikke behøver koste en bondegård. 800kr for en flueline er eksempelvis i mine øjne helt absurd, det er bare en skam deres masterclass line ikke viser noget der minder om et brugbart alternativ.

Jonas

NB.
Jeg er en ganske almindelig middelmådig dansk kyst-fluefisker og -kaster, det er derfor muligt at der er flere detaljer, fordele som ulemper, ved linen som jeg ikke registrerer og derfor ikke kan give en kvalificeret anmeldelse af.


Vurdering (1-6 fisk):  

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: JSB Masterclass Fluelineaf: Allan Overgaard
RE: JSB Masterclass Fluelineaf: Heine Johansen
RE: JSB Masterclass Fluelineaf: Svend Erik Vardrup
RE: JSB Masterclass Fluelineaf: Jakob
RE: JSB Masterclass Fluelineaf: Svend Erik Vardrup
RE: JSB Masterclass Fluelineaf: Svend Erik Vardrup
RE: JSB Masterclass Fluelineaf: Jakob
RE: JSB Masterclass Fluelineaf: jesper Skjoldborg bech
RE: JSB Masterclass Fluelineaf: michael nielsen
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard