142 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Beklædning
  Læst 1247 gange.
Patagonia SST Waders 
Indsendt Mandag d. 15 maj 2006 - af  Jari Wiklund
Et par ok waders, dog ikke til den pris.

Jeg fandt disse waders på tilbud til kr. 1800,- hvilket jeg dog nu synes er lige i overkanten. De 3500,- som waderserne normalt stod til, vil jeg mene er fuldstændig overdrevet. Om de følgende fejl er rettet på de nye SST+ og SST stretch waders, ved jeg desværre ikke.
I alle tilfælde har jeg fundet følgende fejl:

Knæene er ikke forstærkede, det mener jeg er nødvendigt for alle salgs waders, både neopren, pvc og (specielt) åndbare. Dette har resulteret i at jeg indtil videre (efter ca. 10mdr. /50 ture) har fået to huller: Et på knæet, da jeg snublede og knæet ramte en sten under wadning (ja der kom vand indenbords :( ), det blev lukket med den lim som følger med waderserne, men hullet var så lille at jeg mener at en forstærkning ville have betydet at jeg ikke behøvedes at lappe dem. Det andet hul er kommet i siden af knæet, hvor der er en rund forstærkning over sømmen, hvordan denne er opstået ved jeg ikke og finder det noget mistænkeligt at den ´´bare sådan´´ er opstået. Havde waderserne haft dobbelt lag fra over knæene og ned, ville disse to hulle ikke have betydet noget.
Den anden store fejl synes jeg er selesystemet. Godt nok praler Patagonia af at de har markedets mest avancerede selesystem og det er også meget godt, men når det nu ikke virker særlig hensigstmæssigt, synes jeg det bliver til et problem.
Problemet er at waderserne bliver knappet på selerne foroven, men kun foran, dvs. der er kun snørelukningen om livet, til at holde wadersernes bagside oppe på ryggen. Det betyder at man ved dyb vadning kommer ud for at bagdelen har ´´sneget´´ sig ned ad ryggen og at der derved kommer vand ind, ikke særligt smart efter min mening. Det som burde være det smart ved denne løsning, er at man kan knappe waderserne af foroven, og så har man et par wadebukser der når en til livet, selerne er nemlig syet fast lige over selehøjde. Denne feature er dog set løst meget smartere, hvor selerne ikke bliver på, så waderserne kun holdes oppe af et bælte, hvorfor Patagonia har valgt den svære løsning kan jeg kun gisne om.

Jeg har også læst mig til at waderserne reagerer negativt på DEET, som er en kraftig myggeolie. SST waderserne skulle efter sigende nærmest smelte ved kontakt med DEET.

Men de to store fejl synes jeg er så alvorlige, at jeg ikke vil anbefale folk at købe disse waders, med mindre de finder dem MEGET billigt. For på trods af fejlene, så er de vandtætte (når der ikke er huller ;) ) og dejligt åndbare, hurtige traveture på stevns med store ufremkommelige sten, kunne waderserne sagtens kapere, forstået på den måde at sveden på panden ikke blev ledsaget af klamme ben.



Klik på billedet, for større udgave.

Læs mere >> 

Vurdering (1-6 fisk):    

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Patagonia SST Wadersaf: Jan Persson
Til Jan:af: Jari Wiklund
RE: Patagonia SST Wadersaf: Peter
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard