90 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Beklædning
  Læst 1374 gange.
Kinetic Altantis waders 
Indsendt Søndag d. 21 juli 2002 - af  Kaare Christiansen
Billige og tætte: Når det gælder waders er det ikke altid de to ting hænger sammen.

Jeg købte for ca. 8 måneder siden et par billige neoprenwaders af mærket Kinetic, model Altantis. Det var på det tidspunkt billigudgaven i Kinetics program. Katalogprisen er 899,- Jeg fik dem på tilbud til 549,-

De er lavet af 5 mm cr-100 neopren, der iflg. fabrikanten er en bedre og mere ensartet kvalitet end i andre billige waders. Alle samlinger er svejset, limet og tapet. Argumentet er at i andre waders er det syningerne, der bliver utætte. Holdbarheden (og tætheden) øges, når der ikke er syninger. De leveres i en meget handy transporttaske

Kinetic påstår at waderne er tilpasset nordiske forhold. Hvad angår pasform, kan jeg kun give dem ret. Jeg er 187 høj og de passer fint til min kropsbygning. Der er mange samlinger i benene og omkring skridtet for at opnå den gode pasform. Det er muligvis en ulempe på længere sigt, men indtil nu har de været tætte.

Støvlen er foret med neopren. Den er dejligt stor og ikke mindst bred. Jeg bruger normalt str. 43-44 i sko og støvler og har købt wadersne i str. 44-45. Jeg har prøvet flere andre waders, hvor støvlen i samme størrelse er noget smallere. Der er plads til både indersokker og op til to par uldsokker, når det er rigtigt koldt. Støvlerne er forholdsvis bløde og ikke gode at gå langt i (giver ømme fødder dagen efter)

Alle samlinger er som sagt tapede. Det er ikke alle steder, tapen er sat lige godt fast. Der er enkelte steder, hvor den har løsnet sig. Der har jeg sat den fast med kontaktlim.

Det samme gælder sålerne. De er ikke limede med verdens kraftigste lim. Efter ca. et halvt år er de begyndt at løsne sig. Den ene så meget at jeg besluttede at hive den helt af og lime den på igen (brug rød Dana kontaktlim på dåse, det holder)

Der følger ikke vadebælte med. Kinetic har et udmærket neoprenbælte, der kan købes separat for ca. 50,-

Jeg har brugt wadersne både omkring frysepunktet og om sommeren. Der er ikke problemer med at holde varmen om vinteren. Om sommeren kommer temperaturen inden i wadersne pænt deropad;-)

Med til historien hører også at jeg kører på det andet par waders. De første var utætte i den ene støvle. Det opdagede jeg første gang, jeg brugte dem, og fik dem byttet med det samme.

Jeg har hørt at Atlantis har haft færre reklamationer i forhold til den dyrere model Supreme, der vistnok specielt i samlingen mellem støvle og waders har haft mange problemer.

Alt i alt er jeg godt tilfreds med wadersne. Det er selvfølgelig irriterende at man skal lime sålerne fast igen efter et halvt års brug, men det er til at leve med.

De løser den primære opgave godt, nemlig at holde mig tør og varm når jeg er på kysten.


<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard