53 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25619 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Beklædning
  Læst 1635 gange.
Patagonia SST vadejakke 2002 model 
Indsendt Mandag d. 1 juli 2002 - af  Lasse Karlsson
Ligesom Per Jacomo (læs hans glimrende anmeldelse her på siden) har jeg de sidste 5 år nydt godt af denne vadejakke. Og på næsten alle områder har jeg været ovenud tilfreds med dens kvaliteter. Der hvor jeg har været lidt utilfreds, har været i det omfang, at den udgave jeg har er udstyret med løst netfor. Dette finder jeg lettere irriterende da det tit er en blandet fornøjelse at iføre sig denne "alle vadejakkers moder" (som det tidligere sportfiskernetsted Opasia omtalte den som, i en oversigt over vadejakker) samt at inderlommen ikke er vandtæt i overvældene grad. Dette var også det eneste jeg ville kunne finde at sige negativt om denne dejlige jakke.

Her 5 år efter købet må jeg sige at der stadigvæk er flere sæsoners slid tilbage i den, selvom den efterhånden, mest pga af min lemfældige omgang med mit grej, er ved at se mere end en anelse slidt ud i kanterne, manchetterne ved håndleddene er ved at være ret så tyndslidte.. Den holder stadigvæk elementernes rasen udenfor (blev bla. På bedste vis fremført i september 2001 ved mørrums bredder, da himmel og hav stod ned i 24 timer i træk. Jeg blev ikke mere våd indenfor end det jeg selv afgav. Det siger sig selv at selv åndbart tøj må give op med en luftfugtighed på 100%.;-))

Nu er det sådan at jeg er lidt af en grejfreak, og da jeg havde fået kigget på den nye udgave af jakken som kom for et par sæsoner siden, og havde mere eller mindre set mig lun på de forbedringer der var blevet lavet på den, ja så fik jeg stille og roligt overtalt mig selv til at investere i den nye udgave, ligeså snart muligheden bød sig.

Her gik det så hverken værre eller bedre, end at da jeg troppede op i butikken (fiskeri og fritid i Rungsted), ja så blev jeg stillet overfor valget mellem hele to udgaver af denne dejlige jakke. Patagonia havde mindsandten fundet et par steder hvor de mente at de kunne forbedre dette vidunder. Godt nok kun i småtings afdelingen, men jeg var solgt på den nyeste model.

Til forskel fra den første udgave jeg har, er der på de to nye, ikke noget netfor, her er jakken lavet akkurat på samme måde som med åndbare waders. 3-lags lamineret, og alle syninger er tapet indvendig, for beskyttelse af membranen, og for at bevægelses friheden skal være på 1. Pladsen. Der er kommet fleece i stiklommerne, endnu en lynlåslomme har fundet vej til de store lommer til æsker (før var der kun i den venstre, nu er der i begge) Og så er der dukket endnu en inderlomme op, og begge er blevet langt mere vandtætte end på den foregående, dette bla. Opnået ved at indgangen er lagt vandret i stedet for lodret som på den gamle, samt at de er bygget ind i selve jakken og ikke påsyet som på den gamle. Endvidere så er jakken, som er lang nok til at kunne blive brugt uden waders, blevet udstyret med to knapper i kunstof, på indersiden, så man kan lave den meget kort i det tilfælde at man skal vade dybt. Hætten har undergået et redesign, så den nu er blevet endnu bedre at tilpasse til frit udsyn, og maksimal beskyttelse. Som rosinen i pølseenden, så har de på den sidst ankomne udgave lavet manchetterne ved håndleddene om, så de nu er lavet i det samme vandtætte gummibeklædte stof som også kajakroere bruger til deres jakker.

Jeg har endnu ikke haft jakken så længe, men nøj hvor er den god, (er blevet afprøvet i heftigt regnvej, samt dyb vadning) og jeg håber at den viser sig at være ligeså holdbar som den jeg har i reserve nu (og mit kendskab til produkterne fra Patagonia, siger mig at det skal den nok ;-))

En lille bibemærkning er at den nye (2002) endnu ikke har fundet vej til Patagonias hjemmeside, så hvis den skal opleves så må man indfinde sig hos grejpusheren, men pas på! Den lokker til at bruge penge, og så er den ovenikøbet steget yderligere, prisen er nu 3399,- Det er dyrt, men i forhold til den eneste anden vadejakke på markedet der kommer i nærheden af dens kvaliteter, Simms guide jacket, og den står i 3995,- er det egentlig billigt, hvis man kan formulere det sådan i det prislag ;-).

Mvh
Lasse

Opdatering, efter mere end tre års brug:

Jakken holder stadigvæk elementernes rasen ude, selvom den bliver behandlet hårdt, der er ikke noget særligt slid at spore, udover det hul jeg brændte i lapland sidste sommer, og så et par enkelte vildfarne fluer, men den er jo ikke lavet af kevlar, og de er lappet på bedste vis :-p

Med omkring 200 dages brug om året synes jeg egentlig den holder ganske fint.

Næste update, når den enten går til grunde, eller jeg bliver grebet af grejfeber og køber en ny....



Klik på billedet, for større udgave.

Vurdering (1-6 fisk):       

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Patagonia SST vadejakke 2002 modelaf: Niels Corfitz
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard