44 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Kystfiskeri
  Læst 933 gange.
Kystfiskeri efter havørred 
Indsendt Onsdag d. 13 februar 2002 - af  Per Jacomo
"Kystfiskeri efter havørred" en bog forfattet og dirigeret godt på plads af Jens Ploug Hansen i samspil med mange gode og "kystkendte" folk. Bogen kommer godt rundt om hobbyen at "gå efter havørred" og kystspin, fluefiskeri, bobleflåd etc. berøres af mange kompetente lystfiskere.

Denne bog tager jeg til tider frem for bl.a. lige at huske på, at fiskeriet efter havørred kan være meget alsidigt og frem for alt langt fra præget af at 2 + 2 = 4...

Jens Ploug lykkes i denne bog i samspil med mange gode hjælpere og fortællere, at få skabt et flot billede af vore mange muligheder ved kysten, herunder såvel valg af sted, grej som noget om havørredens biologi.

Siden bogen blev forfattet i 1994 - og det er trods alt små 8 år siden - skal det nok tilføjes, at mange har gjort fiskeriet lidt mere sofistikeret, men men dels rammer bogen 98 % dagens fiskeri og dels har vi jo fået mange mange flere havørreder at gå efter.

Jens´ bog går over biologien, Bornholm, Møn, kystfluefiskeri, gummidyr, buldofiskeri, fluer, kystwoblere, fjordtips, Isefjorden og meget meget mere.

Bogen har også input omkring det som er så sandt så sandt, nemlig at vi har over 7.000 kilometer kystlinie, men det ´´kun´´ er 100 kilometer vi rent faktisk dyrker flertallet af os.

Hvad angår bogens indhold er det meget fortællinger af virkelige mennesker, der virkeligt har oplevet og kender deres kyst iøvrigt med en tilgift af, at kunne billedliggøre stederne såvel i ord som visuelt set.

Tips & tricks samt noget omkring ´´kend dit fiskevand og -plads´´ er også en del af kryderiet og når jeg læser om bl.a. Gert Jacobsen samt hans idéer og tips i.f.t. det at bruge regnorm og børsteorme ´´allerede dengang´´, ja så imponeres jeg ikke af nutidens artikler (regnormen blev opfundet long time ago).

Nok om det. Vil du rundt i landet - læse om rigtige lystfiskere der oplever deres egne rigtige fiskesteder og fisketips, ja så prøv om du ikke kan finde bogen:

´´Kystfiskeri efter havørred´´ som er udgivet af Skarv*Høst & Søn...Desværre kan den nok være svært at fange i boghandelen, men ellers prøv biblioteket.

Læs den når aftensmørket trænger sig på og få inspiration og idéer til netop dit Havørredfiskeri.(Den kan iøvrigt bruges funktionelt som en slags ´´havørredleksikon´´)

Og når så du har læst den - altså bogen - så smut ud i vores herlige danske fiskenatur og se om ikke også du kan få flex på klingen, ren luft og natur. Alt sammen tillige i samspil med andre ligestillede kystfiskere.

K&B
Per Jacomo

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard