30 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25617 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Woblerfremstilling
  Læst 1273 gange.
Wobler – nostalgi. 
Indsendt Torsdag d. 1 december 2011 - af  Per Karlsen

Wobler – nostalgi.

Jeg flyttede her i foråret i ny bolig, og efter mere end 30 år i den gamle bolig, var det et kæmpe oprydnings arbejde, at sortering ud af private ting + masser af kasser med grej og udstyr + fluebindingsmaterialer, der hidtil havde haft små 80m2 hobbyrum, at boltre sig på.

Under oprydningen, kom der billeder, og fangstjournaler frem fra en svunden tid, og de mange gode fisketure med særprægede kammerater, dukker op på den indre film, mange oplevelser, og mange bekendtskaber, som heldigvis stadig holder, og midt i stakken, var en lille klat træ woblere, som bragte minderne frem om en meget aktiv periode, med blandt andet forfatteren Jens Ploug Hansen. Alt det skulle pakkes om eller på genbrug, og der var store overvejelser om, hvad der skulle væk, og det tog meget lang tid at beslutte, at slippe minderne.

Nu har vores lille familie altid bestået af 4 meget aktive fiskere, så reelt har der været mindst 4 ting af alt mulig grej, dækkende over å - sø – elv og kyst + at jeg var aktiv, som testfisker i mange år, så det var ikke grej, der manglede.

Jeg havde tidligt besluttet, at når jeg gik på efterløn, så ville jeg prøve, at fiske med det gamle grej igen, måske lidt nostalgi, men tiltaget var, at skaffe det meste grej, som jeg tæskede godt grundigt igennem, fra 1965 til 1985, og det betød opkøb af især de gamle Cardinal hjul fra 33 – 77 + en del Abu Multihjul, og så mine favorit stænger i Marlin serien, til kysten.

Det er så lykkedes, at få fingre i endog meget fine hjul og stænger, og jeg er imponeret over, hvor velholdt grej, der ligger ud ved den almindelig lystfisker, der er virkelig passet på grejet, eller også er det ikke blevet brugt, eller blot arvet, men det skal nok komme brug i fremtiden.

Nu står jeg så i den situation, at jeg fra begyndelsen af 80erne og 15 år frem, faktisk næsten udelukkende har fisket med flue på kysten, så jeg har en noget fattig samling, af mine ynglings wobler, som dengang var teaktræs woblere, i vægte fra 15g. til 40g. i ass. relevante farver, både med tråd, og ikke mindst gennemløber.

Jeg begyndte i foråret 2011, og søge de gamle woblere, men de er ikke sådan lige at få fingre i, men jeg har nogle bestemte typer, jeg søger, dels er de rigtig velfangne, og dels er de lavet i meget høj kvalitet, af eksperter, der har kælet for gang og detaljer.

Jeg har kontaktet nogle af de gamle ”wobler magere” og fået fingre i de fleste af modellerne, men jeg søger hjælp til de sidste typer / modeller.

Da vi lavede bogen ”SØLVTØJ”, fik Jens Ploug Hansen blandt mange lystfiskere, også kontakt til grejmagere, der lavede woblere, og det var nogle flotte ting, vi fik lov at prøve, og jeg kunne godt tænke mig, at erhverve / købe / bytte, nogle af dem igen.

Vis man vil deltage lidt i jagten på disse woblere, skal man forbi bogen ”SØLVTØJ”, for det er her jeg, som udgangspunkt, har mine fromme ønsker om, at erhverve de forskellige typer i woblere:

Side 66: John Ringstrøm woblere.

Side 89 – 92 – 182: Nils Mogensen woblere.

Side 99: Jørgen Larsens woblere.

Side 184: Jens Bredahl woblere.

Skulle der være andre wobler magere, som kan byde ind, så er jeg meget lydhør, for kontakter og evt. køb / bytte.

Woblernes vægt ville i dag være mellem 15g. og 25g. og farverne almene til kystens brug, og så må det gerne være wobler i træ, der ikke går alt for dybt.

Ud over ovenstående woblere, så er der også interesse i woblere fra:

John Larsen - Nakskov (Billede – kilde: Fiske Avisen)

Louis Olesen fra Fredericia.


Med håb om respons på ovenstående, enten i form af personlig mail, eller oprettet tråd her på 123nu!

God jul og godt nytår.

En lystfisket hilsen fra
P.K.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard