13 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25616 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Tørfluefiskeri
  Læst 932 gange.
Ziller - Turkisstrøm i Østrig 
Indsendt Mandag d. 22 november 2004 - af  Henrik Lomholt
Ikke mange danske lystfiskere ved, hvad de skal stille op, når konen har dømt ferie i sydens sol. Her kommer et godt bud på noget fiskeri, der kan kombineres med badeferie i Sydeuropa. Og vi snakker tørfluefiskeri i verdensklasse!

Ferien skulle gå til Italien. Ikke just opmuntrende, når man nu er inkarneret fluefisker, og ferne vil bruge sin sommerferie på at ´´herge´´ nye og spændende strømme med ædle fisk. Men sådan var det, konerne havde meldt Toscana og badeferie.

I forhåbning om trods alt at kunne opstøve et eller andet fiskbart, havde Jesper og jeg smuglet det lette grej med i bilerne, og det skulle vise sig som en rigtig god ide.

Efter et par fantastisk fine uger i Toscana, med mange kulinariske og kluturelle oplevelser, gik turen hjemover. Vi besluttede os for ikke at køre de 2000 km. i et stræk, hvorfor vi ´´mellemlandede´´ i Østrig i byen Zell am Ziller. Her indlogerede vi os på en rigtig dejlig hotel, Gasthof Braü. Det viste sig, at hotellet rådede over 8 km. af den lokale flod Ziller, ja de havde faktisk monopol på salg af kort til fiskeriet i floden.

Efter at have løst fiskekort, var vi klar til at opleve noget, der skulle vise sig at blive vores livs tørfluetur.

Vi havde næste de 8 km. for os selv, hvilket nok hang sammen med at juli ikke er absolut topsæson i Ziller (det er septemper-oktober).

Vandet var krystalklart, man kunne se den fantastike klippebund overalt, hvilket gav vandet et ubeskrivelig smukt turkis skær. Omgivelserne var alper så langt øjet rækker. Så smukt, at man efter få timer, ikke mærkede den bidende fornemlelse i benene, der kom af det ca. 5 grader kolde vand, som vi vadede i shorts og løbesko! Waders er ikke standardudstyr i oppakningen til en badeferie.

Og der var fisk i Ziller, mange fisk. Vi fangede den ene smukke regnbue- og bækørred efter den anden. Og alt sammen på tørflue og små belastede nymfer. Det var en helt enestående oplevelse, som bare skal prøves igen. Fiskene var ikke imponerende store, vi fik dem op til ca. 45 cm. men de figtede som gale på det lette #4 grej i den hårde strøm.

Desværre fik vi ikke ram på nogen stallinger. De er der ellers. Vi mødte en lokal fluefisker, der kunne berette, at han i efteråret, hvert år, fangede store stallinger på op til 70 cm.!!

Jeg kan varmt anbefale, at tage en tur til vidunderlige Ziller i de østriske alper. I området ligger også andre smukke vandløb med et lignende fiskeri - Slovenien er lige om hjørnet. Det her er simpelthen Europas svar på New Zealand.



Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard