37 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Mörrum
  Læst 1684 gange.
Dramatisk premiere ved Mörrum 
Indsendt Mandag d. 2 april 2007 - af  Morten andersen
Glæde blev til skufffelse for den danske fisker Boye Pedersen (billedet), kort tid efter at han havde landet en storlaks ved Mörrum under premierefiskeriet i weekenden.

Spændingen var stor før årets premiere i Mörrumelven i den forgangne weekend (30-31/3-2007) og dramatikken udeblev da heller ikke.

Efter en enlendig sæson i fjor med blot 400 fisk - svarende til blot 2 om dagen gennem sæsonen, hvis der fratrækkes omkring 100 fra premiere-weekenden - var det med en vis ydmyghed, at den lille kanon, der åbner fiskeriet, blev fyret af kl. 9.00 om fredagen i strålende sol.

Uroen viste sig hurtigt at være ubegrundet.
Vandte i den brunsorte, hurtigtstrømmende elv var lunt, knap 7 grader C. Kombineret med solens varme fik det sat gang i fiskene.
Der var ikke gået et kvarter, før de første fisk blev landet, og inden dagen var omme, var der landet 160 stk. havørreder, laks og regnbueørreder. Denne skribent er overbevist om, at sæsonen i år bliver bedre end i fjor. I løbet af et par timers fiskeri, landede jeg en fisk på 62 cm. og 2 3/4 kilo, genudsatte en lidt mindre fisk og mistede en i omegnen af 5-6 kilo efter en kort og hård fight, alle i den legendariske pool 2, som er enhver spinnefiskers drøm.

Mest dramatik oplevede danske Boye Pedersen formentlig.
Lørdag morgen fik han et kanonhug i pool 4 og efter en fight på omkring 20 minutter kunne kan lande en laks på 11,5 kilo og 112 cm. Jeg mødte ham lige,da han kom med den til indvejningen. Fisken var blevet aflivet, efter at han havde drøftet med andre danske fiskere, om det nu var en han- eller en blanklaks. Ironisk nok skulle denne ved Mörrum så kendte og yderst vellidte fisker blive en af de første, der var så uheldige ikke at opdage, at have landet en nedfaldsfisk, en hun, og nået at aflive den. Fra i år skal alle disse nedfaldsfisk nemlig genudsættes. Det sker i et forsøg på at rette op på den skrantende bestand, men det er svært at afgøre, når fisken er kæmpestor, blank, og fiskerens adrenalin pumper. Superuheldigt, og en skuffet Boye sagde flere gange, at havde han vist det, ´´så var fisken selvfølgelig aldrig blevet aflivet´´ - og der var stor sympati og ingen sure miner fra den svenske fiskemester eller nogle af de andre fiskere.

Men nu skal reglen køres ind de kommende år, og her må fiskechefen vise lidt mere af den samme overbærenhed som i weekenden.
Der er et stort ønske om at få et bedre fiskeri tilbage til elven, som i midten af 1980´erne kunne kaste over 3.000 fisk af sig på en sæson.
Der peges på flere årsager til, at der bliver fanget færre fisk i Mörrum i disse år. Dels er der garnfiskeriet i Pukaviken, bugten hvor Mörrum munder ud. Dels er der tale om mangel på fødeemner i opvækstområderne i Østersøen. Men den største faktor er formentlig belastningen fra erhvervsfiskeriet efter laks og havørreder i Østersøen, som generelt truer med at udtørre området for fisk.

Ved premieren i weekenden lancerede Sveaskog - som fiskeriet hører under - da også en række tiltag ud over forbudet mod at hjemdrage nedfaldsfisk. Ifølge chefen for Mörrums Kronolaxfiske, Percy Assarsson, skal der nu satses på at begrænse netfiskeriet ved elvens udmunding i Pukaviken, og en af de fire væsentlige lodsejerne har allerede indvilget i at indstille fiskeriet i foreløbig tre år. Man overvejer også at skabe et maritimt naturreservat i dele af Pukaviken, bugten som er fiskenes adgangsvej til elven.

Deruover har fiskeren Nigel Griffiths oprettet en støttefond, Mörrum Fishing Association der bl.a. vil forsøge at bremse ulovligt garnfiskeri i bugten.
Så måske er der håb for Mörrum. Starten på sæsonen bød i hvert fald på det meste af det, fiskere drømmer om få på en god fisketur: Mange fisk, dramatiske fighter og fæle skuffelser...



Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Dramatisk premiere ved Mörrumaf: jonas
RE: Dramatisk premiere ved Mörrumaf: Frederik Iversen
RE: Dramatisk premiere ved Mörrumaf: Anders H
RE: Dramatisk premiere ved Mörrumaf: Frederik Iversen
RE: Dramatisk premiere ved Mörrumaf: Morten Blichmann
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard