27 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Laksefiskeri
  Læst 1741 gange.
Orkla - min norske elv 
Indsendt Torsdag d. 7 september 2006 - af  Per Jacomo
Endnu engang var det tid til at besøge Orkla og denne gang blev det til august måned, nærmere bestemt dagene 19. – 26. august.
Forinden vi – Ole Tranholm Jensen, fætter Rino og jeg – nåede frem til vald og zoner ved Vormstad, skulle vi dog udsættes for diverse hændelser, der alle ramte min fødselsdag den 19. august, hvor jeg fyldte :-) år.

På vejen derop

Fredag den 18. august smuttede jeg fra verdens navle Himmelev i fiskedytten og drog op til Frederiksværk for at hente min fætter Rino. Ind med hans grej, diverse kost m.v. og så af sted til Helsingør, hvor Ole ventede i hans dyt ved færgen mod Helsingborg. Turen var i gang.
Op ad det gik mod Orkla, hvor vi skulle tilbagelægge små 1.000 km. og lidt til, for at nå det forjættede fiskeland, hvor min norske yndlingselv Orkla endnu engang skulle smage diverse fjerbelagte fluer. Jo, vi var på vej.
Men for ikke at trætte læseren – og for den sags skyld at ramme os 3 for meget på sjælen – så skal jeg ”kort” skitsere, hvad der skete efter midnat og frem til lidt over middag, hvor vi landede i Vormstad på den nedre del af Orkla.

1
Ole Tranholms ene bagdæk eksploderede og gode råd var dyre. Tilkaldelse af Falck og så på jagt efter reservehjulet (hang under bilen) og ikke mindst diverse værktøjer til at af- og påmontere nyt hjul og især ……… de mystiske ”møtrikker og bolte”, som hjul/fælg nu engang var og er udstyret med. Tiden gjorde, at vi – Rino og jeg – kørte videre og det var så det.

2
Tidligt lørdag morgen ved Oslo (hvor ellers!) – blink, blink . – var der en ”fotograf” (læs: en grå, lidt høj og kedelig stander), som tog billede af undertegnede, men formentligt ikke på grund af min :-) år’s fødselsdag, men mere af hensyn til den norske stats pengekasse. Rino sov og registrede intet, men det gjorde jeg, ligesom jeg tænkte på, ”hvad bruger jeg nu min fartpilot til” på denne moderne dyt? Nå ja, men for sent !


3
Videre det gik og reelt set så nåede Rino og jeg åstedet – altså vores slutdistination ved Vormstad lidt over middag - Alt vel.
Hér konstaterede vi i hytten, at der jo manglede pander og gryder og før vi havde set os om – vi og jeg glemte måske modellen ”Se – Tænk – Planlæg – Gør”, så havde vi udstyret os i et par lokale butikker med sidste nye skrig indenfor pander og gryder, i alt 4 styks værktøj til madlavning. Rino er jo ”gammel” kok og grejet skal jo være i orden – i øvrigt ud fra den gamle devise ”vi må aldrig gå ned på grej” !
Nogle danskere bekræftede os i, at vi selv, citat: ”skulle have gryder og pander m.v. med på Vormstad Camping” – ikke sandt Rino :-) - men nogle timer senere kunne jeg konstatere – spørg og du får svar – at ”man” (læs: også vi) – kunne låne disse værktøjer på campingpladsen.

4
Nå, men jeg ringede så – det gjorde jeg et par gange – til Ole, der jo lå bagved os ”et eller andet sted” og nu havde fået skiftet hjul og så videre, men han gjorde mig klart, at han citat: ”jeg har ikke tid Per, jeg er blevet stoppet i en politirazzia – jeg ringer tilbage”.
Der blev ringet tilbage og den korte historie er – så ved i det også – at når ”man” kører 91 kilometer i timen (det gjorde jeg også ved Oslo (måske 92-93) et sted, hvor ”man” – læs: Ole – må køre 80 kilometer i timen, så vil den norske betjent gerne udskrive bilag på 2.600 no.kr….. uhadadadada. Det er en høj pris for lidt papir, som der i øvrigt så skal betales 65 no.kr. for at få lov til at betale på det lokale posthus.

6
Næste telefon – Ole kom nu til Vormstad – handlede nu om, at Ole var blevet stoppet igen igen af det norske politi, men blot for at konstatere, at ham bagved og foran skulle begaves med de berømmelige ”fartbilag”. Jo, der var police på vejen.
Anyway, så nåede Ole frem og holdet var samlet omkring 17-tiden og turen kunne rigtigt starte og nu havde jeg så :-) fødselsdag.


Laksetouren var nu på bedste vis i gang :-)
Nu handler det jo om, at se frem – tænke positivt – og derfor var dagsordenen – Rino og jeg var dog foran på det punkt – at få pakket ud, få redt senge, få grejet trimmet - og at få fisket i Orkla og ikke mindst få kigget diverse zoner ud på de små 1.750 meter vand vi havde til rådighed.

1.750 meter vald-zone-vand på såvel østre som vestre side eller som nogen ville udtrykke det noget vand såvel ”på den forkerte som den rigtige side”. Og det med den ”forkerte” er nu ikke det som jeg holder mest af, men når det konstateres, at de bedste pladser er på ”den forkerte side”, ja så må 2-håndsdyret svinges over den venstre skulder eller deromkring (underhåndskast, andre berømmelige som ikke berømmelige kast må i vælten!).

Læs de næste 10 sider HER




Klik på billedet, for større udgave.

Læs mere >> 

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Orkla - min norske elvaf: dan jørgensen
RE: Orkla - min norske elvaf: Henrik Møller
RE: Orkla - min norske elvaf: Per Jacomo
RE: Orkla - min norske elvaf: Steen Ankerstjerne
RE: Orkla - min norske elvaf: Roholm
RE: Orkla - min norske elvaf: Klaus Olsen
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard