12 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Fluegrej
  Læst 2196 gange.
Weigth-Forward Sevens On Test !! 
Indsendt Fredag d. 10 oktober 2003 - af  Per Jacomo
26 Weigth-Forward flueliner til test hos/i Trout and Salmon. Jo, der er mange om budet på markedet om, "at være bedst".

Weigth-Forward Sevens On Test !!
September 2003

Jo, overskriften er engelsk, men faktuelt må det vel også erkendes, at vi danske lystsfiskere i lighed med andre nationaliteter mere og mere taler engelsk, når vi begiver os ud i fluefiskeriet og om ikke andet – som jeg – bliver inspireret af engelsk litteratur såsom f.eks. bladet/magasinet Trout and Salmon….

Netop det blad ryger ind i min verden og under overskriften ”Weigth-Forward Sevens On Test” vil jeg i denne artikel berøre september nummeret 2003 og test af flydeliner i Weigth-Forward klasse 7.

I 2 dage testede Rob Barden, Mike Tully og Brian Harris ikke færre end 26 Weigth-Forward flueliner i AFTM 7-klassen og det overordnede indtryk var en generel høj kvalitet på disse….

Men men som i alle andre test er der nogen, der skiller sig ud mere end andre og hér er mit som andres fokus ”til det bedre”….

Testen hér udmærkede sig ved noget vi dansker ofte ikke gør, nemlig at de 3 testpersoner ikke kendte til fluelinefabrikanterne/-kater forinden afprøvning/test af de 26 liner og derigennem ikke havde særlige præferencer som f.eks. i.f.t. engelske fluelinefabrikater. Generelt betragtet er der i omtalte test stor ros til såvel engelske som amerikanske fabrikater og så er den vinkel afklaret i nærværende artikel.

Alle liner var monteret på almindelige fluehjul og et level forfang i nylon med en lille ”uldtot/-dims” ("flue om man vil") i enden af samme og sådan var det.

Blandt de mange navne i testen var f.eks. Airflo 7000 Ts Bankmaster Taper, Cortland 444 SL Wind Taper, Leeda Galion, Snowbee Prestige XS Hi-Viz, Scierra XDA, Grey’s GRX og altså i alt 26 forskellige Weigth-Forward flueliner……

Hvem løb så med sejren og roserne?
Allerførst må det konkluderes, at der var mange der fik pænt og højt med points, hvor rating lød på, at der max. kunne gives 10 point af de 3 testpersoner. Toplinerne for hver tester er og var som følger:

Brian Harris: Fulling Mill World Class (9), Scientific Anglers’ Mastery GPX (9), og for så vidt angår Rob Barden var det Fulling Mill World Class (9,5) der var i teten…

Endeligt så havde Mike Tully følgende score/prioritering nemlig: Fulling Mill World Class10), Lee Wulff Triangle Taper (9), Orvis Wonderline Advantage (9), hvor de 2 sidstnævnt var lige….

Jf. ovenfor, at må det vel erkendes, at den for os danskere ikke særligt kendte Fulling Mill World Class var en absolut nummer 1 !!

Superlativerne var og er mange for den line – den må jeg prøve ! - men hér får du min umiddelbare oversættelse for de 3 herrer testkastere:

Brian Harris: flyder tilfredsstillende, skyder stille og roligt og har en lille hukommelse, turnover er ganske pæn og nydelig…….

Rob Barden: linen for mig (klarere kan det vel ikke siges?), højt flydende, ingen hukommelse, kaster meget godt og med fin turnover. Good value for money…. (det er ikke helt dansk, men men det lyder måske noget bedre end ”får valuta får pengene”?)..

Mike Tully (som i øvrigt generelt i testen er mere kritisk/mere ”nærig” med pointgivning) udtrykker: denne line er superb og kaster som en drøm. Den er blød, smidig og har ingen hukommelse. Very good value….

Jo, det er en line, der lige stikker noget højere i testen end øvrige - prøv den!

Som det ses af de 3 herrers scorer var også Lee Wulff Triangle Taper i højsædet og hér blev bl.a. sagt og skrevet: lille hukommelse, højtflydende, blød, en meget god line men noget til overpris, superb og toppen af de 3 for Mike Tully, jeg elsker den, i toppen af prislisten o.s.v.

Køb bladet, prøv en af nævnte liner og "gå ud og fisk" !

Per Jacomo
10. oktober 2003





Klik på billedet, for større udgave.

Læs mere >> 

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Weigth-Forward Sevens On Test !!af: ole tranholm jensen
RE: Weigth-Forward Sevens On Test !!af: Martin Honoré
RE: Weigth-Forward Sevens On Test !!af: Per Jacomo
RE: Weigth-Forward Sevens On Test !!af: ole tranholm jensen
RE: Weigth-Forward Sevens On Test !!af: Per Jacomo
RE: Weigth-Forward Sevens On Test !!af: Rikard Jensen
Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard