24 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25613 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Fiskeri generelt
  Læst 1357 gange.
Mennesker på min vej. 
Indsendt Søndag d. 23 september 2007 - af  Per Karlsen
Mennesker på min vej.

Ja, overskriften kunne jo dække så meget, men reelt har det faktisk en stor betydning for undertegnede, dels har et stort antal mennesker krydset min vej igennem årene, både privat og arbejdsmæssigt, men især gennem min lystfisker hobby.

Overskriften brugte jeg første gang i bladet Sportsfiskeren i begyndelsen af 80erne, hvor jeg omtalte nogle meget nære venners bedrifter ud i hjemmelavet lystfiskergrej.

Den artikel blev et springbræt til mange timers arbejde bag skrive tasterne, og samtidig et kontakt vindue, ud til mange af landets kendte lystfiskere.

Jeg fik fornøjelsen af at arbejde sammen med blandt andet forfateren Mogens Espersen, da vi introducerede kystfluefiskeriet i Danmark, og på mine mange foredrag rundt om i landet, opstod kontakter og nære venskaber, som førte til megen snak, skriveri og telefon samtaler.
Fiskeriet blev krydret med ferier, med lystfisker venner, og ikke mindst i de senere år, har der været mange kontakter over Internettet, og der herske ikke tvivl om, at jeg er meget glad for 123.nu, idet jeg finder siden rigtig god, med informationer og oplysende artikler.
Nu er det jo sådan med kontakter, at nogen kommer og går, desværre forsvinder der viden, når livet er slut, og nogle af de afdøde, har da heldigvis aflagt et lager af vidnesbyrd i form af bøger, såsom Preben Torp Jacobsen – Jens Ploug Hansen osv., disse mennesker præger da stadigvæk vores hverdag ud i lystfiskeriet, æret deres minder.
Jeg har i de sidste år lagt mærke til, at nogle af 123.nus medlemmer til stadighed, søger gode råd om alverdens ting omkring lystfiskeri, det gælder grej og anden information, og jeg undre mig lidt over, at vi en verden med megen oplysning, ikke selv finder de oplysninger.
Jeg bruger nettet meget, og jeg søger meget på Google, og anbefaler ofte at bruge den søgemaskine, og selv om jeg er medlem på 123.nu, så har jeg nogle link, som måske kunne give andre inspiration og oplysning om vores hobby.

En person, som har været toneangivende, når talen er på fangst af havørred og fremstilling af nyt ende grej, er opfinderen Kent Andersen fra Odense, kendt fra Stripperen – Fluewobleren og JR wobleren, samt mange andre ting. Han har i dag en hjemmeside, som jeg er sikker på, vil interessere lystfiskere generelt. Kent Andersen har i mine øjne, en interessant indfaldsvinkel til ende grej, og til fangst af havørred, og nogle teorier, som mange kunne lære af, og han har samlet op på mere end 40 års praktisk fiskeri og grejfremstilling.


se linket HER/


Blandt mange rigtig gode flue sider, kan man ikke komme uden om Tommy Olinsson, som jeg har haft den glæde at kende i mange år. Vi har fisket og ferieret sammen, og det har hovedsagelig været tørfluefiskeriet, der har været på programmet. Tommys hjemmeside, bringer os rundt i en verden, som er meget oplysende, og der er konstant nyheder omkring fiskeriet ude vest på.


se linket HER/


For de lystfiskere, som har interesse i Mariager Fjord og havfiskeri kan jeg anbefale Bo Troelsens flotte hjemme sider.


se linket HER


Har man interesse i rigtig mange oplysninger om fiskeri – oplevelser og fluegrej, og ikke mindst fluebinding, kan jeg varmt anbefale Michael Møllers hjemmeside.


se linket HER/


Da jeg i mange år har haft ende grej, som speciale, ikke mindst blinkstøbning og fluebinding, så har jeg selvfølgelig øje på de specialister, som findes på nettet. Blandt dem er en meget gammel kontakt, tidlige ejer af Sportshytten i Høng – Tommy O. Pedersen. Tommy laver noget rigtig flot og velfangen ende grej, og især hans woblere, har jeg fidus til, og de har givet undertegnede ikke så få havørreder i en ikke ringe størrelse. Kig forbi hans hjemmeside, og se på hans små woblere, det er kræs.


se linket HER/


I vores dagligdag er det vel vores ønske at fange så store fisk, som mulig, vi ved også, at der er bestemte steder i landet, hvor den fangst foregår, men er vi informeret om, hvad grej disse storfangere bruger? På Per Sørensens hjemmeside, er der muligheder for den information, især fiskeriet omkring Møn og sydhavsøerne. Ud over storfanger grej, er siden rigtig god for hjemmestøberes nysgerrighed omkring formfremstilling, og støbeteknik generelt


se linket HER/


En af de nyere hjemmesider er lavet af Finn Nielsen kendt fra Sportsfiskeren. Her er rigtig god information om moderne laksefluer og fiskeriet i det nordlige Danmark samt i Norge, samt en del grej test og andet.

http://kystfiskeren.net/

Ola Pedersen er ophavsmand til en meget flot hjemmeside om kystfluer. Her er virkelig guf for fluebindere med trang til kystfluer, her stifter man bekendtskab med nyt og gammelt indenfor mønstre og binde teknikker.

http://kystfluer.lystfiskernet.dk/


Ud over de her sider bruger jeg selvfølgelig alle faste sider, som hører til faget, såsom forretningerne, og andet, men jeg opfordrer nye lystfiskere til at søge nettet af, der er mange rigtig gode sider, der frister.

Jeg vil, for at undgå enhver diskussion om jeg er ”gift” med nogle bestemte links, helt klart gøre opmærksom på, at jeg ikke har nogen kommercielle interesser i de opgivne links, men at overstående kun er en information, som kunne bruge af ligesindede, og at jeg opfatter de ovennævnte links, som informative og inspirerende.

Billedopsætningen kunne have indeholdt et større album, blandt mange har jeg valgt flg.:

Mogens Espersen – forfatter og fluebinder.
Ole Vinstrup – opfinder og lystfisker.
Carsten B. Hansen – Fluebinder.
Jens Staal – rådgiver - ekspert i fluebinding.
Svend Christensen – Lystfisker.
Orla Grell – samarbejdspartner og kystflue ekspert.
Preben Torp Jacobsen – forfatter og inspirator.
Jens Ploug Hansen – forfatter – fotograf og lystfisker.

Mvh
P.K.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard