30 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25618 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

-
  Læst 710 gange.
Opossum. 
Indsendt Torsdag d. 7 maj 2015 - af  Per Karlsen
Opossum.

Når man i dag, som moderne fluebinder, binder sine fluer, så er det 100 % sikkert, at man ikke kan undgå, at skulle forholde sig til, om man skal bruge skind, til sine fluers vinger.
Jeg er så gammel i gårde, at jeg har fået de ting ind i sortimentet, meget langsomt op gennem årerne, og har så rodet med tingene, på en mere professonel måde, da jeg var både instruktør, og professonel fluebinder.

Oftest, kom det moderne fluematerialer til undertegnede, af de mærkeligste omveje, men hold da op, hvor der i den moderne fluebindings verden er muligheder, når talen er på skind og hår, ja der er vel i dag ingen grænser for, hvad der kan trylles frem.

Jeg har alle dage søgt de muligheder, der ligger i nye materialer, dels som jæger og med interesse i at være ”onkel opfinder” så er der ikke meget, der går forbi ens interesseområder, og det kan oftest fører til nye veje og forbindelser, der så kan føre til fremskaffelse af de mere spændende ting.

Jeg har op gennem tiden bundet fluer med alverdens typer skind og hår, det være sig over egernhale hår – og ræve hår, men også kalv og ged, var på programmet før der var noget der hed vinger af strips, fra skind, som enten var strimlet, eller skåret ud i vimpler, men jeg har været glad for det hele, og ofte er skind og hår kombineret, især på fluernes vinger.

Da jeg fik lært teknikken, at twiste forskelle typer hår fra skind og haler + kunstige materialer, ja så var der ligesom sat prop i, der var ingen grænser overhovedet, kun fantasien kunne sætte en stopper for udviklingen, og ja, den kan man så ikke stoppe, hvilket i en opfinder verden bare er optimalt, det bliver simpelthen ikke bedre, at være moderne fluebinder.

Når man kigger ud over internettets fluebindings oplysende dele, kan man jo tydeligt se, at der er en enorm interesse for fluebinding, og jeg kan samtidig se, at der er nogle utrolig dygtige fluebindere, over hele kloden, med meget stor interesse i at dele ud af den viden, hver især opnår, ved at prøve tingene.

Jeg har især et godt øje til det, der udvikles, ja det gælder over hele linjen, men jeg er ikke så begejstret, når der går alt for meget kommercielt i det.

Jeg synes, at nogle af vore dages tiltag, er lige lovlig smarte, hvad angår priser, og ja, udvikling koster, men i min verden, er der nogle ting, som bare er uforskammet dyre. Jeg tænker især på nogle af hanenakkerne til kystfiskeriet, det er jo sindssygt, at skulle ryste op med 600 kr. for en nakke, men det må hver især jo tage stilling til, set i lyset af, hvad man eller ofre på sit grej, så er det vel egentlig ok, med tanken på at resten af ens udrustning sagtens kan stå i 20 000 kr., før fluen er smidt i vandet!

Noget af det første skind jeg fik adgang til var ræv og opossum, men ikke købt i en fluebindings afdeling, idet jeg som jæger kom i nærheden af ræveskindene, da priserne faldt, og man reelt gravede skindene ned, da det ikke kunne betale sig af håndtere dem, ja så var der billige, om ikke gratis ræve skind, til tusindvis af fluer.

Nu er en rød dansk ræv, som farve jo nok begrænset i sit brug, så det at farve skindene, var jo oplagt, og jeg begyndt at farve disse skind, og fik ad den vej, adgang til nogle fine farver, der kunne bruges til alle typer fluer.

Jeg kunne se, at netop farvningen, skulle indeholde helt hvid ræv, og ja, der var så den mulighed, at få fingre i polarræv, mest form at brugte og aflagte frakker / jakker fra auktioner og genbrugs butikker, men har man først fundet kilden til de ting, ja så er der muligheder, og det til fornuftige penge.

Opossum, er en skind type, der findes i utrolig mange udgaver, og til fluebinding, har man i dag fundet de arter / typer der mest velegnet til fluebinding, men jeg får ofte mit behov dækket med køb at aflagte frakker / jakker fra auktioner og genbrugs butikker.

Sådan en Opossum frakke, let beskadiget, kan måske erhverves for små 200 kr. sendt til ens adresse, og ja, jeg skal hilse og sige at sådan en frakke huser materiale til binding af flere tusinde fluer, i alle afskygninger, og vil man udnytte sådan pels, så synes jeg at farvning er oplagt, og det er så gjort i stort omfang.

Når man køber skind / pels lavet af en buntmager, så skal man være klar over, at syningen ofte er lavet med en teknik, hvor frakken / jakken er lavet ved at sy tingene sammen af strimler, og det betyder, at man evt. kan vælge at klippe skindets hår af, men det forhindre ikke en farvning, men skindet vil sandsynligvis krølle sammen, vis man ikke er over det det, når man tørrer det. Trods lidt krøller, så er skindet til at arbejde med, og samtidig er skind fra bundtmagere præpareret rigtig, så det er sjældent, at man har utøj i sådant materiale, men jeg ligger nu alligevel cedertræs spåner ved, for en sikkerheds skyld.

Hvad laver jeg så af pels og skind frakker?

Jeg laver det hele, fra rørfluer / krogfluer over nymfer og tør fluer, til de helt store gedde fluer, og jeg kombinere den type pels / skind med alverdens typer andre materialer.

Især dubbing / under uld, fra naturfarvet Opossum er forrygende til mange ting, og ja kystfluer i form af rejer, har ofte udelukkende
materiale fra Opossum, enten natur farvet, eller indfarvet, og sådan en flue kan virkelig fange fisken, uanset om den er lavet simpelt eller kompliceret.

Det mønster her er et hit i mit fiskeri, og jeg vil mene, at det er nemt at binde.

Navn: Opossum rejen. (Kan farvevarieres i det uendelige)

Hale: 4 strå Pink krinkle flash-
Butt: 1 stk. ø5 blød chartreuse farvet, fluoriserende gummiperle.
Belastning under krogen!
Krop: Opossum naturel under uld, som dubbing, evt. mixet med Pearl flash.
Palmer hackel: Twistet natur farvet Opossum hår, uden under uld! - evt. mixet med pearl flash.

Det twistede hackel udgør både krops og front hackel.

Ønskes reje øjne tilført, bindes disse ind efter den bløde perle.

Bindetråd 0,06mm. Microfuse spinde line - i hvid.

Bindes både på krog og ø1,8mm. rørflue rør.

Vis man bruger hår / skind fra frakker, kan noget af materialet klippes i vimpler, og vingen laves, som strips fluer, dog er de strimler oftest små 8 mm. brede, og kan klippes fri, ved at klippe trådene over, og så har men en almindelig strips, som ikke er klippet i vimpel, men en udmærket type vinger, kan stadig laves.

På billedet vises en hel frakke af Opossum naturel – farvning af Opossum – og fluen Opossum Rejen, samt et stykke Opossum skind set fra hår siden og fra bagside – bemærk de sammensyede strimler, der giver en utrolig flot frakke, når den er lavet af en dygtig buntmager!

De angivne link, er et udtryk for at lave lidt resurse på emnet Opossum, som er meget omfattende, dels er der mange arter, men internettet giver mulighed for at op nå viden, dels om dyrearten Opossum, og om de dyr, der levere meget fine skind til vores fluer og fluebinding.

Håber, at ovenstående giver lyst til at gå på jagt efter skind / hår i form af frakker og jakker. Er man flere om udgiften, synes jeg, at der er mange udfordringer i investering i jakker af hår / skind, og man kunne jo være heldig, at få sådanne ting foræret, jeg synes i hvert fald, at det er synd, at sådanne fine ting, ender i forbrændingen, det materiale vil i høj grad klæde vores fluer!

Pungdyr:

http://regnskove.dk/pungdyr/

Opossum arter:

https://se linket HER

Opossum skind til fluebinding forhandler i DK.:

https://se linket HER.


Trichosurus Vulpecula / Australsk Opossum:

https://se linket HER


Knæk og bræk fra
Per Karlsen.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard