21 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1426
i dag: 0
25148 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

-
  Læst 358 gange.
Krog indkøb? 
Indsendt Tirsdag d. 15 juni 2021 - af  Per Karlsen
Når man i dag er på jagt efter kroge til fluebinding og montage af endegrej, så er der et hav af mærker / typer, til alverdens priser.

Kvalitetskroge koster, jeg synes personlig alt for meget, men kan man, til personlig brug finde noget, som kan bruges, hvad er der så af muligheder

Ja, jeg har altid øje for at især kroge, i nogle tilfælde ikke behøver at koste en halv jetjager, og jeg har fra min tid, som professonel fluebinder, selvfølgelig fingeren på pulsen, hvad angår især kroge / og økonomi. Normalt vælger kunden de kroge, som der skal bindes på, nogen gange er det kunden, som levere krogene, så er der ikke så meget diskussion om krog delen er ok.

Dog har jeg de sidste åringer, gået på kompromis med kroge, mest fordi jeg ikke fisker så meget mere, og jeg har fundet nogle alternative kroge, især karpekroge, som til at betale.

Jeg har valgt disse til mine tørfluer, og til gennemløbs blink og rørfluer:

https://tackle.dk/enkeltkroge/1737-nordic-specialist-medekroge-100-stk-fl-str.html

Krogene er i de små størrelser i letvægt udgaver, og modhageren er utrolig nem at klemme ned, og det er ganske få kroge, der er så hårdt hærdet, at de knækker, samt små fine øjer, som faktisk er godt lukket af.

Str. 1/0 bruges til rørfluer, og endegrej til å – sø og elv, denne størrelse ikke overstiger et 10 mm. gab, som er en del af krog reglerne for vestvendte lakse åer. Det er intet problem, at trykke krogen indtil de 10 mm. da krog wiren ikke er for kraftig. Jeg justere, når jeg klemmer modhagerne ind, så er kroge klar til fiskeriet.

De små størrelser 2 – 10 – 12 har stort gab, en ting jeg værdsætter, til mine tørfluer.

De 3 fluer på billedet er bundet på str. 2 – 10 – 12, og dækker majfluer og en hel masse andre mønstre.

De helt store størrelser, i disse karpekroge bruger jeg især til store gennemløbs blink og woblere til kystens havørreder, de kroger rigtig fint, dog er krogene ikke rustfrie, men det problem har jeg løst, ved at dyppe dem i Junkers gulvlak, til briket gulve, det bruger jeg alligevel til slutfinish på mit endegrej, så får krogene lige 2 dyp, så kan det også holde til saltvand, uden at rust for meget!

Hvis man ser sig om på de hjemmesider, der fører såkaldt ”kinesergrej”, så kan man i perioder få meget billige kroge, normalt også i bulk, helt op til 1500 kroge, og ja, uanset om vi kan lide, at der handles på de hjemmesider, så har jeg som pensionist ikke råd til, at lade den chance passere, de kroge er glimrende, til det brug, jeg har pt., men man skal være villig til at vente små 30 dage, før de når Danmark.

Der er flere hjemmesider, der tilbyder kroge til aldeles rimelige priser, jeg har handlet her:

https://se linket HER

og købt de her kroge:

https://se linket HER

https://se linket HER

https://se linket HER


De kroge, som jeg fremhæver her, er kroge, som jeg ønsker til specielle ting, både fluer og endegrej, men kan man bære over med at krogene er blanke, så er de mindste størrelser rigtig gode til nymfer og tørfluer, da det er karpe kroge med stort gab, de kroger fortrinligt.

Nu vil jeg med det samme gøre opmærksom på, at jeg absolut ikke har noget imod de butikker, der forhandler kroge. De har deres omsætning og passe, og priserne ja, noget af det ligner jo monopol, som jeg igennem 50 års indkøb til mine kurser, har følt på egen krop, og jeg har også set mange juniorer få problemer med køb af kroge, til eget forbrug, de kroge er ganske enkelt for dyre, og det er en af grundene til, at jeg gør opmærksom på, at nogle krogtyper sagtens kan betales, hvis man handler andre steder.

Man kan altid kritisere sådanne indkøb, dels vil nogle påstå, at kvaliteten ikke er på plads, ok det kunne også være tilfældet, men hvis man ved, hvor og hvordan krogene bliver lavet, så vil man nok opdage, at billige og dyre kroge, nok laves på samme fabrik, det er oftest, når der komme mærkevarer navn på krogen, at priser ryger i vejret, og som skrevet, nogen gange kan man nok også ”nøjes” med en billig krog!

En ting, som er sket i de sidste par år, er at der på danske hjemmesider, er dukket disse kroge op, især i sæt med 100 stk. og 500 stk. ass. kroge, og det kunne være en genvej til at få krogene hurtigere, end at vente på tingene i små 30 dage, men oftest sker det, når der handles i fjernøstens forretninger, at forsendelsen er gratis, en ikke væsentlig ting, når vi ser på omkostningerne ved forsendelse generelt, i hele Nord Europa.

Mvh
Per Karlsen.
Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentarKommentarer:

Sommerhus på Langeland
Fluer.dk


Forest & Jagthuset


Traveller


GEOFF ANDERSON


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard