44 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1415
i dag: 0
24781 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

-
  Læst 1162 gange.
Remi Garder blink. 
Indsendt Søndag d. 29 september 2019 - af  Per Karlsen
I 1983 udkom forfatteren Remi Garders meget fine bog – SILICONEBOGEN, og et nyt kapitel begyndte i de danske hjemmestøberes regi, nemlig brug af Silicone, som støbeforme.

Bogen blev over år en bibel, for os, som lavede hjemmestøbning, og jeg havde den ære, at være tæt på Remi Garder, og fulgte hans forsøg med formene, og hans formidable måde, at lave grundmodeller, af egne blink. Der var ikke mange, som kunne lave så smukke blink, støbt i flere typer hvidmetaller, og lavet med en utrolig finish.

Vi andre, som lavede det samme, nåede ikke Remi Garder til anklerne, hvad angår teknik og viden.

Jeg var så heldig, som værktøjsmager, akkurat som Remi Garder, at kunne trække på noget af hans erfaring, og jeg fik ved flere lejligheder foræret nogle af hans Ul blink, som hjalp mig med at få mit Ul fiskeri på plads, og hans blink indtog sammen med egne og senere Axel Thomsens Ul blink, grundstammen i nogle meget velfangne blink, som selv i dag, er på hitlisten over de mest fangne blink, i mine fangstjournaler.

Nogle af blinkene kendes desværre ikke i dag, og jeg har for nylig fundet nogle gips forme fra midt 80, med Remi Garders blink, men navnene på disse blink, er desværre ikke blevet hængende, det rækker hukommelsen, ganske enkelt ikke til? Nogle navne hænger ved, da blinkene er blevet klassikere, men i min samling, har jeg nogle Remi Garder blink, som jeg ikke ved, hvad hedder, så jeg håber, at et billede af blinkene, måske, kunne få nogen på 123nu, til at byde ind med, hvad blinkene hedder!

Billedet stammer fra en annonce fra Sports Dress, hvor Remi Garder fik solgt en meget stor del af sin blink i serien Salmo. De originale Salmo blink, har navnet og vægten indgraveret i blinkene, men ikke alle mine kopier, har Salmo mærket, altså heller ikke navnet, men det er egentlig ikke så mærkeligt, da der er laver rigtig mange kopier, især efter hans død.

Hvis man kan byde ind med navne på de blink, som kun har nummer, så er en privat mail meget velkommen, så kan jeg få registeret, de nye forme, som selvfølgelig i dag er lavet i Silicone.

På forhånd tak.

Mvh
Per Karlsen.
Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentarKommentarer:

RE: Remi Garder blink.af: Klaus Aaes
RE: Remi Garder blink.af: Per Karlsen
RE: Remi Garder blink.af: Morten Drews
RE: Remi Garder blink.af: hans lindegaard
RE: Remi Garder blink.af: Palle Pedersen
Sommerhus på Langeland
Black Friday


Fluer.dk


Forest & Jagthuset


Emma-Line grej


GEOFF ANDERSON


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard