100 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Fishing Gear Aarhus
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1400
i dag: 0
24168 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne
Saltvand bestandigt Øjesæt til fluestangen
 220/sæt kr.

Kork Håndtag
 fra 59,- stk kr.


flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

-
  Læst 573 gange.
Nye til? 
Indsendt Søndag d. 10 juni 2018 - af  Per Karlsen
Jeg har i snart 5 år eksperimenteret med en form for bule rørflue, hvor jeg bruger pumpe fra en pipette til at lave bulehovedet med.


Nye tiltag?

Hidtil er pumpen brugt ved at den sættes ind over rørflue røret, og op over hacklet / vinge, hvilket giver en rigtig fin buleflue.

Da pipetter er laboratorie udstyr, så er der nogle begrænsninger, dels er mange af pumperne / pipetterne brandhæmmet, og det gør blandt andet, at selve hæverten, brugt som rørflue rør, kan være meget vanskelig at brænde en krave på.

Lige ledes er pumpen, meget vanskelig at lime, her tales om sekundlim, så jeg fandt ud af, at det var meget bøvlet at lime øjne på hætten.

Jeg havde i en del år lavet en del gedde fluer med popper hoveder, og også investeret i de værktøjer, som skulle til, for at lave popper hovederne.

Skummet til popperne var alle typer Eva skum, især fra klip klap sandaler, der kan fås for en flad 20er i Netto og andre butikker, men også Mosgummi er fint at bruge dels flyder de fint, oh er nemme at lime sammen med loctite 10 sekunders lim.

Min tanke var at få et bulehoved der flyder nogenlunde høj, men som kunne trækkes lidt ned i vandsøjlen enten ved at justere ens line setup, eller ved at belaste fluerne, især foran bulehovedet.

Ved et forsøg finder jeg ud af, at et af mine knast bor / propbor har en diameter, som passer indvendig i pipettens pumpe, så nu var det kun at få afprøvet teorien, med den her form for buleflue.

Det virkede fint, og jeg har i dag et næsten færdig program i rørfluer, som reelt kan bruges til alle typer rovfisk, og tropefisk.

Jeg vil henover efteråret, lave en serie artikler, der beskriver processen med fremstilling af Bule rørfluer, også gennemgå de værktøjer og teknikker, som jeg bruger til daglig, så det tekniske må man vente med, til artiklerne tikker ind.

Skulle man have lyst til at opfriske, hvordan 1. generation af Bulefluer, med Pipette pumpen blev brugt, så kig forbi det link her:

https://se linket HER


Dog har jeg en appetitvækker i form af en variant af Det Gule Lyn, en fremragende flue, uanset variant, som kan bruges til det meste.

PKs Lyn, er lavet i DFRS, så kan Bule hoved – krop – vingesektion / hackle, skilles ad og veksles med det, som man nu personlig synes, der skal fiskes med.

Både krop og Bulehoved er lavet på et ø18 mm. rør, og låst med en fluo. gummiperle, som går stramt ind over røret.

Illustrationsbilledet viser PKs Lyn i 4 stadier:

1: Fluen set fra siden.

2: Fluen set fra oven.

3: Fluen set fra undersiden.

4: Fluens front, med låse kugle og Bulehoved.

Mønsteret PKs Lyn ser sådan ud:

Rør klart ø1,8 mm.

Krogstyr hot orange siliconestyr – kan udelades, og krogen fiskes frit!

Krop: Stop ø5mm. hot orange gummiperle – leddelt krop med Hama perler 1 stk. sort / 1 stk. fluo. orange, sættes på én hvid vatpind.

Undervinge: Hot orange Craftfur – over sort holografisk flash – ca. 8 stk. - 1 cm. længere, end undervinge.

Overvinge: Tiger stribet kanin skind – tunes i længden, så strippen bliver ca. 1 cm. længere end undervingen.

Front hackel: Twistet Jailhouse Marabu sort / hot orange + sort langt fåre hår, mængde ca. ½ af hver.

Popper hoved: Ø12 mm. x 19 mm., med selvklæbende label i Tiger stribet udgave- 2 stk. klæbe øjne, valgfri farver, men i ø 4 mm.!

Yder skjold Pumpe fra Pipette, justeret, så længden passer.

Ben: 2 stk. Sort / hot orange 4 kantet udgave så lange som mulig, skal ligge under rørflue røret -. HUSK IKKE LOCTITE TIL LIMNING AF GUMMIBEN, SÅ KNÆKKER BENENE! Brug evt. Loon produkter i klare udgaver!

Front stop: Hot orange ø4 mm. gummikugle – trykkes godt op mod Bulehovedet.

Bindetråd: Jeg bruger hvid Microfuse 0,06mm.!

I dag laver jeg alverdens typer / størrelser / farver med den her form fort Bulehoveder. Det bedste er, at selvom Pipettens pumpe er tyndvægt, er den meget holdbar, dog ville jeg, hvis der fiskes trope fisk og meget store gedder, nok give Pumpen en god omgang Epoxy, så skulle de værste bidmærker kunne undgås.

Jeg håber ovenstående, kunne være en appetitvækker til bindesæsonen i efteråret 2018, jeg har et stort foto arbejde, og skrive arbejde foran mig, og jeg regner med 3 4 fortløbende artikler.

God sommer og knæk og bræk fra
Per Karlsen.

Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentarKommentarer:

Lystfisk.dk
Altid sikker på et godt TILBUD!


Fluer.dk


FluePusher.dk


Fiskerejser.dk


GEOFF ANDERSON


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard