130 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Fishing Gear Aarhus
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1399
i dag: 0
24126 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

-
  Læst 303 gange.
Hama Perler - nye farver. 
Indsendt Mandag d. 14 maj 2018 - af  Per Karlsen


Hama Perler - nye farver.

Jeg har før gjort opmærksom på, at Hama perler kan være et rigtigt godt alternativ til kroppe på ens fluer, især rørflue kroppe, er brugbare.

Jeg har ” leget” med Hama perler i mange år, og lavet flere hele serier af fluer, som har gjort det fremragende, i det praktiske fiskeri, når Hama perlen er brugt til krop – tallerken diske, og som front på fluerne.

Førhen har jeg tit boret Hama perlerne op indvendig, så de kunne passe på de forskellige rør, det virker, men det er jo bedre bare at kunne sætte dem på kroppene, uden alt for meget halløj.

Jeg fandt en løsning til mine ø1,8 mm. rør, idet nogle af de billige vatpinde, passede nøjagtig i Hama perles hul + at Vatpindens hul kunne bruges til rørfluerør på ø 1,8 mm, så det var bare at samle tingene, især vis man som jeg bruger DFRS, er de her opsætninger gode.

Hama perlerne har i mange år, været tilstede i et utal af ens farver, også med glimmer, men mine børnebørn gjorde opmærksom på, at Hama perler faktisk kunne fås med langsgående striber, en ting, som jeg fandt meget spændende, at kunne bruge på vores fluer.

Min teori er stadig, at i dag, er der så mange fluer i vandet, og fiskene har efterhånden vænnet sig til de mest brugte farver / fluetyper, så hvorfor ikke prøve med lidt anderledes krop, jeg tror på, at et stærkt befisket stræk af elven / åen, måske vil give fisk, ved brug af et andet setup, i fluen.

Måden at arbejde med Hama perler kan jo gøres på mange måder, jeg har for det meste gjort, som der er redegjort for i denne artikel:

http://scan-aqua.dk/index.php/pk-fluer-per-karlsen-mainmenu-81/113-pk-fluer-per-karlsen-fluebinding/3087-craft-fur-hama-perler-og-kreativitet-i-moderne-flue-binding


I dag er perlerne med striber indarbejdet i mange mønstre, og giver et særligt pift, til ellers gammelkendte mønstres kroppe.

Illustrationen er en Micky Variant, her i en 60 mm. udgave, til fiskeriet i høj vandstand, og den er bundet som følger:

Vingesektion:

Rør klart ø 1,8 mm. rørfluerør.

Undervinge gul Crossbred ræv, med guld flash over, jeg har normalt 8 strå i vingerne!

Overvinge Rød Craftfur strips, med rød flash over.

Hackel – kraftig Marabu fjer i rød og gul, twistet sammen.

Jeg har normalt på min vingerod en dubbing, i relevant farve, hvori jeg vikler hacklet igennem, dette for at undgå et gab / mellemrum, mellem hacklet og Coneheaden, et evt. gab, ser ikke så kønt ud, så et bunddække af dubbing med hacklet viklet over, giver mulighed for, at Coneheaden kan trykkes godt op med hacklet, og gab / mellemrum kan elimineres helt!

Conehead er her en 5 mm. i fluo. rød, men man kunne bruge diske også, vis man mere er til det!

Kroppen er lavet af en Vatpind i hvid, hvor der er trukket 4 Hama på med striber i gul / rød. Striberne er centeret, så hele stykket er en lang rød / gul streg, men drejes perlen i 45 grader, kan man få et sjovt setup, med et brudt mønster!

Jeg plejer at lave et Butt, af enten guld eller sølv wire, før perlerne, det giver lidt klassisk præg, men behøves ikke.

Hvis man laver sine fluer i DFRS, så er hele ideen koncentreret om, at vingedelen sættes ind i kropsdelen, og det tynde rør på ø 1,8 mm. skal gå små 15 mm. igennem den hvide vatpind, med Hama perlerne på. Jeg limer Hama perlerne på vatpinden, så sidder de fast, og man kan skifte farver, og længder på kroppene, eller have vingen i andre udførsler.

Når man ønsker at låse vingedelen, så bruges 2 metoder, enten at sætte en fluo. gummiperle, på det tynde rør, og trykker den godt op med kroppen, og så sætte et krogstyr på til sidst. Jeg bruger de gammeldags silicone slanger, med tyk godstykkelse, og er man ikke til gummiperler, så kan krogstyret alene bruges, som stop.

Gummiperlerne klemmer meget fint på det tynde rørflue rør, og gør at man kan tage gummiperlen af og veksle krop eller vingesektion.

De fluoriserende perler, fungere som udmærkede hug punkter.

De Hama perler, som har striber koster ikke mange øre, og kan købes i næsten alle legetøjsbutikker. Jeg har normalt 2 typer stribede Midi Hama perler, som disse her:

https://se linket HER


Der er mange kombinerings muligheder med farverne, og er man lidt kreativ, så skal man nok ramme et setup, som giver bonus ude ved fiskevandet.

Jeg har i de sidste sæsoner eksperimenteret med stribede Hama perler i mønster typer a la Uldsokker, og der kommer nogle sprøjse farver, men jeg forventer, at det virker, det er kun at klø på.

Et godt råd, når man hekser mønstre sammen, sørg for at skrive ned og fotografere, hvad man får sat sammen, det ville jo være tosset, ikke at kunne huske, hvad der brugt af materialer, vis man rammer en storfanger!

Ovenstående blot til orientering, om en detalje ved Hama perler, som måske er brugbar i ens fluebinding!

Knæk og bræk en sportsfisker hilsen fra
Per Karlsen.
Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentarKommentarer:

Lystfisk.dk
Hvidovre Sport


Fluer.dk


FluePusher.dk


Fiskerejser.dk


GEOFF ANDERSON


© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard