56 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Fluebinding
  Læst 1212 gange.
Dekoration af Bottle Tube. 
Indsendt Onsdag d. 17 februar 2016 - af  Per Karlsen

Dekoration af Bottle Tube.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at undertegnede godt kan lide, at eksperimentere med de løse dele, som høre til vores rørfluer.

Heldigvis, er dagens tilbehør, så alsidig, at man normalt ikke behøver andet, end at købe det man nu mener, der passer ind i eget setup, men jeg støder stadig på fluebindere, som synes, at noget af tilbehøret er dødkedeligt i farverne + nogle typer tilbehør, som absolut ikke kan holde på malingen, når det bruges i praktisk fiskeri.

Hvad gør man så, vis man ikke er tilfreds? ja man kunne jo hekse noget sammen selv, og stadig bruge de ting, som er klar i butikkerne. Det gør jeg personlig tit, og sådan noget som Bottle Tube, synes jeg er lidt kedelige, da de kun findes i de 4 rå farver – sort – sølv – kobber og guld.

Min måde at dekorere løsdele på, er gennemgået i flere artikler liggende ud på nettet, men det, som jeg oftest bruger til dekoration er flg:

Maling - alle typer – der enten dyppes, eller males med pensel, spray er for dyrt, på så små emner!

Tape – både gaffa tape – dekorations tape – også rent papir tape.

Pulver, i form af glimmer. Her er en saltbøsse ualmindelig god, og bruge til at dele glimmer ud over emnet med, og grunderen er så neglelak, enten klar eller farvet, både som over og underlag.

Neon farvet sugerør, som så trækkes på plads over løsdelen, med et stykke krympeflex, en yders effektivt måde at forsegle sine dekorationer med.

Jeg bruger flere farver krympeflex og med forskellige krymp i slangerne, gerne 2:1 eller 3:1 uden lim!

Generelt bruger jeg gerne krympeflex, mest fordi jeg ikke binder fluen direkte på eksempelvis Bottle Tuben, her laves vingesektionen på et løst ø18mm. tyndt rør, og løsdelen monteres på det lille rør, og låses med enten en blød gummikugle, eller en gammeldags silicone krogstyr.

Et tiltag, til at dekorere sine Bottle Tubes, kunne være det glimmer tape, man kan købe i blandt andet Tiger butikkerne.

Glimmer tape findes i dag i mange farver og bredder, og en standard Bottle Tube, kan få en 3 delt farve, ved at bruge de tynde udgaver af Glimmer tapen.

Forseglingen er normalt udelukkende krympeflex, men kan man styre 10 sekunders lim, så kan forseglingen sagtens være klar neglelak, eller selv 10 sekunders limen.

De brede Glimmer tape klipper jeg til, og de er også brugbare på US Tube og rørflue rør i almindelighed.

Kan papir tape holde? ja vis man sørger for at plombere enderne, så vandet ikke trænger ind. Det kan gøres på flere måder, men en krympeflex i forhold 3:1, plejer at være meget effektiv, til at lukke for indtrængen af vand.

Man kan så spørge, hvad al de dekoration skal gøre godt for? Jo jeg hygger mig med det, og har den opfattelse, at giver man sine fluer en lidt anden opsætning, så vil der måske være gevinst i form af fangst, da ens flue ligger uden for alt det, som til daglig smides i hovedet på fisken, hvem ved, det er måske den lille dekoration, der udløser hugget, optimist skal man jo være!

På billedet er vist noget af det Glitter tape jeg bruger + Bottle Tubes, som er dekoret med netop Glimmer Tape.

Den monterede flue, er et vingeindstik, lavet i DFRS. Her er det kun vingedelen, som får en dekoreret Bottle Tube monteret, og den her flue er låst med et gammeldags silicone krogstyr.

Krog montagen er en enkelt krog med en gummi hale (Lavet af et stykke bade hætte!), som er vendt så krogen er opad, og halen vender nedad. I øvrigt en meget velfangen udgave a la en Jig hale.

Må ovenstående give lidt lyst til at eksperimenter.

Knæk og bræk fra
Per Karlsen.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard