58 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1431
i dag: 0
25604 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Fluebinding
  Læst 890 gange.
Monster fluer. 
Indsendt Lørdag d. 26 december 2015 - af  Per Karlsen


Monster fluer.

For nu mange år siden, havde jeg en tysk fiskekammerat, som gjorde sig ud i fluebinding, og det var alle typer fluer, også gedde fluer, men han brugte reelt alt, hvad der kunne fange fisk, levende agn, og ende grej i mange udførsler, og ja han var rigtig dygtig, til at sætte grejet sammen, men fluerne, ja, jeg så det jo som professonel, det kunne han ikke binde, men fange fisk, det kunne fluerne, uanset om de teknisk, så ud, som om det meste, var kørt over, af en damptrommel.

Han var en af de første geddefiskere, som jeg så i aktion med monster store fluer til gedderne, lavet på små rørflue rør, og fremtids sikret, så de kunne bruges til ægte flue med fluestangen, og som montering med en spinner, eller bly kugle foran, også kunne bruges i vande, der var svært tilgængelige + vis det var dårligt vejr, eller han blot ønskede, at komme godt ned i vandet med fluerne. Det var også første gang, jeg så kanin skind brugt, som en del af fluerne, skåret i 2 – 4 tynde strimler, men han brugte, alle mulige typer skind + kroppe af blandt andet nogle meget store, og farverige piberensere.

Selv om vi taler om midt 80erne, så var han langt forud for de moderne Monster fluer, og i dag er det ikke et særsyn, at vores flue nærmest er oppe i kylinge størrelser, når jagten går ind på de store rovfisk.

I slutningen af 2010, fik jeg en ide’ til binding af de store Monster fluer. Under et besøg i en Tier butik, så jeg noget garn, som jeg senere kom til at bruge rigtig meget, nemlig pelsgarn med og uden glimmer. Jeg skulle lige vende mig til at bruge pelsgarnet, for at få den rigtige volume, og jeg bruger det til mange ting på fluerne, mest en form for et falsk Muddler hoved, men også kroppe og ilæg i vingerne, og ikke mindst til børsteorme.

Pelsgarnet er billigt, normalt 10 kr. for et nøgle, og der kan virkelig arbejdes med det. Jeg twister mange ting ind i garnet, og kan få nogle forrygende hoveder og kroppe, også meget glimmer og flash i alle typer. En ting, jeg har lavet meget, er de taperede kroppe, der bruges til Alleys Shrimp og almindelige kystrejer, med ryg skjold, og så selvfølgelig typer a la Uldsok, hvor krops hacklet er pelsgarn, i sted for fjer.

Monster fluer kan se ud, og laves, som de her link viser:

ABU Garcia Hairy Killer:
https://se linket HER

Westin Monster Fly:

https://se linket HER


Jeg laver mine Monster fluer på flg. måde:

Ben: 2 – 4 strimler skind, det kan være alle typer skind, det skal blot være tyndt skindside, og små 4 mm. brede. Jeg bruger alverdens farver, og kvaliteten behøver ikke at være i top, der skal blot være mulighed for god bevægelse i materialet.

Jeg laver mine kroppe på et ø1,8mm. rørflue rør, i en lidt stiv udførsel, og jeg har ofte en ø6mm. fluoriserende gummikuglet limet på ende og front, mest som et fikspunkt, men også som beskyttelse for slag, og skarpe fisketænder.

Kroppen laver jeg af omtalte pelsgarn, gerne i to farvet, med glimmer, men også pelsgarn uden glimmer. Det findes i mange farver + også i flere ”hårlængder”.

De helt store piberensere i ø12mm. er også gode til krop, og jeg kombinere det tit med at kroppen afsluttes, med et par omgange pelsgarn, i en eller anden relevant farve.

Min bindetråd er altid fusions liner, i forskellige farver, oftest restliner fra spinne fiskeriet, og jeg bruger liner fra 0,06mm. til 0,15mm. tykkelse, det er bindetråd, der næsten er umulig at springe, og ved hjælp af lidt 10 sekunders lim, er det muligt, at lave nogle meget holdbare fluer.

Vis rør fluen ikke skal bruges til ægte fluefiskeri, ja så bliver der monteret enten en spinner eller forskellige typer gennemløbs bly, i vægte op til 45g.

De helt store spinnere i skrappe farver, virker fint, og jeg montere, det hele igennem røret med en 0,43mm. IronSilk line, og da jeg udelukkende bruger enkelt krog i mine setup, så bruges der en Mudstad Beak Hook str. 2/0, som placeres ca. midt imellem de 2 strips. Jeg binder normalt snøren direkte i spinnerens springring.

De her typer monster fluer, synes jeg er rigtig gode til de større rovfisk, og jeg fisker den også fra Belly båd, og der er ingen tvivl om, at de skindstrimler trekker fiskene. Dog er de mindre gedder være meget hårde ved agnen, men det må man leve med, og bruger man pelsgarnet til krop, i stedet for skind, så kan man godt være med, når talen er økonomi, men kaninskind er normalt meget billig, og særdeles brugbart.

Et godt råd til at bevare kroppene, er at ribbe med bindetråden, så er det næsten umuligt at ødelægge, vis man strammer godt til, både pelsgarn og piberenser, skal lige slæbes til, før man låser med bindetråden.

Vis man har lysten, så kan de her typer Monster fluer laves udelukkende af flash, men så er prisen også en anden, med rene flash fluer, men en spinner foran, er ikke så tosset heller.

Jeg håber, at man vil bruge alternativerne til sine Monster fluer, men der er jo mange flere muligheder, end dem jeg har ridset op her, så det er bare at klø på, de Monster fluer, kunne jo også bruges i havet, vis man fisker fra båd, hvorfor skulle torsk og andet ikke kunne fanges på disse store agn!

Knæk og bræk fra
Per Karlsen.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard