56 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25612 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Fluebinding
  Læst 806 gange.
Pels garn. 
Indsendt Mandag d. 16 februar 2015 - af  Per Karlsen

Pels garn.

Jeg havde været med husets frue ude og handle, og var endt i Netto, og som sædvanlig bliver der kigget grundigt, i de forskellige tilbud. Denne gang var det hotte farver i Gaffa tape, og Pelsgarn i forskellige typer / farver, som kom i kurven.

Jeg har i mere end 50 år, svævet rundt i vores fluebinding, når der er materialer, som evt. har sin berettigelse i min fluebinding, og der er virkelig fundet på, op gennem årene. Noget af det er blivende, men om det lige fanger mere, er jo altid til diskussion, men så er tiden gået godt ved fluestikket, under alle omstændigheder.

Vi når også at runde Tiger butikken, og som altid, er der ting og sager, der frister, et nøgle pelsgarn i glimmer, for pludselig drømmen om et havørred på en børsteorm i fokus, og ja 10 kr. for et nøgle garn, gør så, at alle farver ryger i kurven, om ikke andet ryger garn overskuddet, til de strikkende kvinder i familien, så brugt bliver det, og billigt er det.

Pels garn er jo ikke nyt i brug til alverdens typer fluer. Jeg bruger det til mange ting, krop – hackel – børste orme, og skørter på Pig Belly mønstre, så der er nok at se på, og forsøge med.

Vis man Googler Pels garn, får man mange muligheder:

https://se linket HER

Gaffa tapen bruger jeg på mine rørflue kroppe, i DFRS, dels som farve veksler, og dekoration, og det hele er plomberet med en gang varme flexrør, som nogen gange også har en eller anden gennemsigtig defus farve, som gør, at ens rørflue kroppe, træder lidt ved siden af, standard farverne.

Pels garn til børsteorme, er en gammel sag, som rent teknisk har ændret sig med tiden, mest fordi jeg i dag bruger fusions liner, som bindetråd. Man kan så twiste pelsgarnet ind i en løkke, af spinde line, så får man en meget stærk streng af pelsgarn, som kan tåle fiskenes angreb, og skarpe tænder.

På børste ormene, som er lavet på et ø1,8mm. rørflue rør, sættes en lille karpekrog, og i enden af børsteormen, er der en lille Mudstad fluesnapper ring, så kan ende krogen tages af, når fluerne skal opbevares i æskerne.

Ende krogen er også en lille karpekrog, og disse fine enkelt kroge, vender opad i ende sektionen, og kroger forrygende.

Ende krogen er tit dekoret, med et skørt af twistet marabu, i en given farve, er det en god måde, at kamuflere ende krogen på.

De forskellige typer Pig Belly / Francis Rørfluer i min samling, er lavet på flere forskellige måde, disse kan genopfriskes på denne artikel:

se linket HER=

Dog laver jeg i dag, mine ende sektioner på lidt større / længere fluer, med et skørt af pels garn, det er nemt, at vinde de 4 – 5 omgange, og så har de normalt, lidt glimmer indvævet, og en fin længde, til disse tiltag, så det bruger jeg en del.

På de fleste rørfluer, i de moderne tiltag, har i dag vingestrip af et 3 kantet stykke skind, men jeg bruger stadig de gamle strimmel skåret kanin strips, og de får så et hackel af pels garn + et par Junglecock og et conehead, så har man en glimrende vinge del / flue, hvor man kan sætte en eller anden type dekoreret krop på.

På billedet ses nogle eksempler på brug af pelsgarn, sammensat i forskellige typer ende /front hackler + som børsteorm.

Knæk og bræk.

En lystfisker hilsen fra
Per Karlsen.




Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
Sport Dres
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard