70 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25621 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Kystflue
  Læst 1926 gange.
Torsk på poppers 
Indsendt Torsdag d. 19 november 2009 - af  maciej
hej.

har igennem en år række obseveret toskene på amagerstrand, og funder ud af hvordan deres fødesøgning er osv. men først iår er jeg begyndt at dyrke et seriøst fiskeri efter dem.


det hele startede for nogen år siden, hvor jeg fiskede hornfisk fra kastrup havn, her hørte jeg historier om at toskene gik helt ind til land 2 timer efter mørkets frembrud.
dagen efter gik jeg ned på havnen igen, udstyret med en spinnestang og en helveds masse blink, præcis 2 timer efter solnedgang hørte jeg nogen plask, tænkte det var ørrede da torsk jo er bundfisk, jeg kastede mine 22gr flipper blink ud, men intet skete, fiskene plaskede i store stimer og hundestejler flygtede fra vid og sans, mens den ene hundestejle blev slugt efter den anden.

nå så måtte jeg jo en tur på biblioteket dagen efter og låne en masse bøger om kystfiskeri, og her fandt jeg en bog, som jeg ikke husker hvad hedder, der stod noget om ´´Springertorsk´´
kysttorsk som om natten går ind på lavt vand for at æde sig mætte i rejer,hundestejler,kutlinger,sild og tobis mm.

Hmm tænkte jeg, og samme dag var jeg igen på havnen, dog kun udstyrret med en lommelygte, hver gang jeg så plaskene/hørte dem lyste jeg i vandet, og så at det faktisk var torsk på jagt efter føde, i 2 år gik jeg og prøvede mig frem med div. agn, men det eneste der gav reglmæssige fisk var et elåd udstyrret med et knæklys og en levende reje eller hundestejle,

iår var jeg så nede for at fange lidt hornfisk til rygeovnen, skulle bruge en 30 stykker da vi ville få gæster, nå jagten gik igang, det med hornfiskene var jo ike så svært, i modsætning til det med toskene og ørrederne.
Jeg stod en hel dag og hev hornfisk op, men da det begyndte at blive mørkt skete der noget mærkeligt, fiskene ville kun hugge hvis jeg tog agnen langsoms ind, i dette tilfælde en 15gr. flipper med en trekrog efter et stykke nylon, jeg stod en time og havde hug efter hug, men pludselig var der fisk, stangen flexede godt, og en underlig fight begyndte, da fisken kom tæt nok på kunne jeg se det var en lille torsk som jeg havde fejlkroget i gællen, efter afkrogningen blev der igen kastet ud, og med det samme var der fisk igen, kroget på nøjagtig samme måde, her opgav jeg lidt, da jeg ikke ville gøre fiskene ondt, og hvis jeg fejlkrogede fisk istedet for at få dem i munden, ville jeg hellere lade være med at fiske efter dem.

så her i august måned sad jeg oppe om natten og så film, men ikke pornofilm som de fleste andre, nej nemlig fiskefilm, og fiskefeberen kom frem i mig, orkede ikke at cykle kl 2 om natten så tog min fluestang i hånden og gik ned på havnen, da jeg ankom hørte jeg en masse plask og tænkte det kunne være sjovt at se hvordan min nybundne popper skulle fiskes.
Jeg kastede ud og 3 træk i linen og så var der fisk, en fin torsk, og natten fortsatte med flere torsk.
toskene har en rute de følger om naten i deres søgen på føde, denne rute varriere kun lidt alt efter vind.


i år er jeg så oppe på 236 fluetorsk

her er et billed fra iaftes en halvtimes fiskeri resulterede i lidt fine torsk, som kom med hjem til min mormor.


mvh. maciej som håber at nogen har fået lidt inspiration til noget anderledes fluefiskeri.

hvis i har spørgsmål kan i skrive til fiskerdrengen@live.dk



Klik på billedet, for større udgave.
<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

RE: Torsk på poppersaf: Henning Søder
RE: Torsk på poppersaf: N. Berthelsen
@Søderaf: Peter Olsen
RE: Torsk på poppersaf: N. Berthelsen
RE: Torsk på poppersaf: Hans-Martin Olsen
RE: Torsk på poppersaf: maciej
RE: Torsk på poppersaf: Allan Baadsgaard
RE: Torsk på poppersaf: Henrik L.
RE: Torsk på poppersaf: Henning Søder
RE: Torsk på poppersaf: maciej
Sommerhus på Langeland
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard