35 online nu |  Login | Bliv medlem 
Til forsiden Sommerhus på Langeland
  Forside |  Forum |  Tilbud |  Læsestof |  Links |  Køb/salg |  Søg |  Aktivbruger |  Konkurrencer |  Info |  Fangster.dk
Læsestof
Artikler i alt: 1432
i dag: 0
25620 skribenter.


123nu.dk sommerhus


Tip en fiskekammerat! Tilføj Lystfisker Forum til foretrukne Gør Lystfisker Forum til startside

Søg i Laesestof:


Seneste tilbud
indtastet af grejbutikkerne

flere tilbud

Danmarks største Grejbutik på nettet  

- Natur nedbrydning
  Læst 760 gange.
Mere viden om vindmøller på havet 
Indsendt Torsdag d. 15 september 2005 - af  Kim Holm Boesen
Danmark ligger allerede på en suveræn førsteplads, når det gælder vindmøller på havet. Og en ny dansk-tysk samarbejdsaftale betyder, at Danmarks viden om møllernes konsekvenser for blandt andet fugle, sæler, marsvin og fisk vil blive yderligere styrket. Miljøminister Connie Hedegaard og hendes tyske kollega underskrev den nye aftale i weekenden i forbindelse med et uformelt møde for EU's miljøministre i London.


´´Udvikling og brug af miljøvenlige teknologier er en vigtig del af svaret på både lokale og globale miljøproblemer. Tag blot klimaforandringerne: Alene sidste år steg forbruget af olie og kul med omkring 15 pct. blandt verdens 1,3 mia. kinesere. Hvis menneskeskabte klimaforandringer skal bremses, skal vi finde på nye, smarte løsninger. Danske vindmøller er allerede at finde mange steder i verden. Og mange flere er heldigvis på vej. Men med nye vindmøller følger nye problemer for miljøet og naturen, hvis ikke de rejses intelligent. På dette område er dansk viden helt i front, og med den nye dansk-tyske aftale bliver den viden spredt og styrket. Jeg er derfor overbevist om, at aftalen på sigt både vil være til gavn for det globale miljø og for eksport af dansk vindmølleteknologi´´, siger Connie Hedegaard.

Aftalen er faldet på plads netop som en række lande, herunder Tyskland og Storbritannien, er ved at opstille nye vindmølleparker på havet. Aftalen betyder, at danske og tyske eksperter nu skal arbejde tættere sammen og dele viden om vindmøllernes indflydelse på naturen. Den danske viden på området har allerede høstet international anerkendelse, men den nye aftale giver mulighed for at komme mere i dybden med undersøgelser og forskning.


Den fælles erklæring mellem Danmark og Tyskland betyder, at:

Viden om marine økosystemer og mulighederne for at forebygge og reducere havvindmøllernes miljøpåvirkning vil blive udvekslet.
Mulighederne for at udvikle og iværksætte fælles miljøforskningsprojekter om havvindmøller vil blive bedre.
Der oprettes en fælles styregruppe, som skal arbejde med forskningsområder indenfor vindenergi til havs.
Eksperterne ved, at vindmøllerne kan få mange fuglearter til at ændre deres trækruter og forsvinde fra deres naturlige overvintringsområder. Denne viden er vigtig, når myndighederne skal afgøre, hvor nye vindmøller på havet skal placeres i forhold til hinanden. Til gengæld ved eksperterne for eksempel ikke i dag, hvordan larmen fra møllerne påvirker fisk og marsvin. Den nye samarbejdsaftale vil efter alt at dømme kunne medvirke til at besvare det og en lang række andre uafklarede spørgsmål.

Danmark har allerede opført ni parker på havet, hvoraf de to er verdens største af slagsen. Den ene er placeret ved Horns Rev i Nordsøen - den anden i Østersøen ud for Nysted.

Desuden har regeringen givet grønt lys for opstillingen af yderligere vindmølleparker.

Kilde: Pressemeddelelse fra Miljøministeriet af 12. september 2005

<< Tilbage  Send til en fiskekammerat  Skriv kommentar



Kommentarer:

Sommerhus på Langeland
© Copyright 123nu.dk - Siderne bestyres af 123nu.dk / Lars Aagaard